Προς “διαζύγιο” Φώφη – Θεοδωράκης: “Μάλλον η τελευταία συνάντηση”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς “διαζύγιο” Φώφη – Θεοδωράκης: “Μάλλον η τελευταία συνάντηση”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Προς διαζύγιο Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης. Το Σκοπιανό, έρχεται να βάλει την ταφόπλακα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως η Φώφη ετοιμάζεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το «τέλος». Άλλωστε, σχεδόν όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζητάει από την κυρία Γεννηματά να διακόψει την συνεργασία με το Ποτάμι. Από το βήμα της Βουλής […]

14.06.2018 | 20:15

Προς διαζύγιο Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης. Το Σκοπιανό, έρχεται να βάλει την ταφόπλακα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως η Φώφη ετοιμάζεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το «τέλος».

Άλλωστε, σχεδόν όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζητάει από την κυρία Γεννηματά να διακόψει την συνεργασία με το Ποτάμι.

Από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι μπορεί να έχουν γίνει θετικά βήματα, όμως τα αρνητικά σημεία είναι σημαντικά.

Σε εντελώς αντίθετο κλίμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που τη διαδέχτηκε στο βήμα, είπε πως θα ψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή και επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα.

«Πράσινο φως» στο Πολυνομοσχέδιο

Το βράδυ της Τετάρτης, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής συγκάλεσε το Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου να βρεθεί κοινή γραμμή στο Σκοπιανό, όμως κατέληξε σε αδιέξοδο.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν η μόνη που είπε ξεκάθαρα «όχι» στη συμφωνία. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν θερμός υποστηρικτής της συμφωνίας, ενώ οι Γ. Παπανδρέου, Θ. Θεοχαρόπουλος και Γ. Καμίνης την υποστήριξαν, με διαφορετική ένταση και επιχειρηματολογία ο καθένας.

Τηλεφωνικά, από το Στρασβούργο, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε τη δική του άποψη: απαιτείται μετριοπάθεια από το ΚΙΝΑΛ για τη συμφωνία, να μην ταυτιστούν με τους πανηγυρισμούς Τσίπρα – Καμμένου, αλλά ούτε με τις ακρότητες της ΝΔ, όπως είπε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έριξε την ιδέα να ζητήσει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό, αλλά όλοι αντέδρασαν και η πρόταση αποσύρθηκε. Στη έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας στο ζήτημα της ΠΓΔΜ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου αντέδρασαν.

«Να μην παριστάνουμε τους δεξιούς», ήταν μια χαρακτηριστική φράση του επικεφαλής του Ποταμιού. «Πώς μπορείς να ζητάς από τον Σταύρο Θεοδωράκη να εκφράσει τη δική σου άποψη;» είπε ο κ. Παπανδρέου. «Υπάρχει εκλεγμένος αρχηγός, δεν θα ανεχθώ οποιαδήποτε διαφοροποίηση», απάντησε η κυρία Γεννηματά, όπως αναφέρει το iefimerida.

Τι γίνεται με την επίσκεψη Καμίνη στα Σκόπια – Ο ίδιος απαντά

«Φοβάμαι ότι είναι η τελευταία μας συνάντηση»

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε στις 2 το πρωί, σε κακό κλίμα. «Φοβάμαι ότι είναι η τελευταία μας συνάντηση. Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω προτάσεις που θα διαλύσουν την παράταξη. Ο καθένας ας πάρει τον δρόμο του», ήταν τα τελευταία λόγια της κυρίας Γεννηματά.

Η προσπάθεια δεν απέδωσε και τελικά γύρω στις 10 το πρωί της Πέμπτης δημοσιοποιήθηκε η πρoσωπική δήλωση της Φώφης Γεννηματά ως επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση», αναφέρει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.

Exit mobile version