Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αντιμέτωπος με ποινή ο Πέτρος Μαντούβαλος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωπος με ποινή ο Πέτρος Μαντούβαλος

Αντιμέτωπος με ποινή ο Πέτρος Μαντούβαλος – Τι είχε συμβεί Την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των έξι μηνών, που είχε επιβληθεί από την Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά στον δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο, οριστικοποίησε το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων. Η πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε καθώς ο κ. Μαντούβαλος, έθιξε το κύρος τού […]

Αντιμέτωπος με ποινή ο Πέτρος Μαντούβαλος – Τι είχε συμβεί

Την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των έξι μηνών, που είχε επιβληθεί από την Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά στον δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο, οριστικοποίησε το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων.

Η πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε καθώς ο κ. Μαντούβαλος, έθιξε το κύρος τού δικηγορικού λειτουργήματος, χρησιμοποιώντας τη δικηγορική ιδιότητά του για ιδιοτελείς σκοπούς κατά τον χειρισμό υπόθεσης πελάτισσας του.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 μία γυναίκα, μετά τον θάνατο του συζύγου της επισκέφθηκε τον κ. Μαντούβαλο για κληρονομική υπόθεσή της. Εκείνος, χωρίς να εξετάσει τον φάκελο δήλωσε βέβαιος για θετική εξέλιξη αναφέροντας πως έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις.

Απίστευτη καταγγελία: Ο Καλφαγιάννης μπούκαρε στο στούντιο

Ως αμοιβή ζήτησε 60.000 ευρώ και ασκούσε πιέσεις στη χήρα να καταφέρει να το συγκεντρώσει, καθώς είχε συνεννοηθεί με τους «δικούς» του. Η πελάτισσα πούλησε ένα ακίνητο που είχε και σταδιακά έδωσε το ποσό των 55.000 ευρώ στο γραφείο του.

Όμως, δύο και πλέον χρόνια, ο κ. Μαντούβαλος δεν έκανε καμία εξωδικαστική ή δικαστική ενέργεια για αυτήν την υπόθεσή, ούτε ζήτησε τον φάκελό της από τη συνάδελφό του που αρχικά τής είχε ανατεθεί η υπόθεση από τη χήρα.

Όταν η πελάτισσα ρωτούσε για την πορεία της υπόθεσής της, ο κ. Μαντούβαλος της έδινε ανύπαρκτη ημερομηνία δικάσιμου για την εκδίκαση ανύπαρκου δικόγραφου, όπως σημειώνει η πειθαρχική απόφαση.

Η στιγμή που παραδίδεται ο επιχειρηματίας που σκότωσε την 13χρονη

Σε επίμονες ερωτήσεις της γυναίκας, ο κ. Μαντούβαλος απαντούσε ότι έπαιρνε αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης, προκειμένου να πετύχει ευνοϊκή σύνθεση του δικαστηρίου.

Στις αρχές του 2013, όταν η χήρα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, έκανε αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο γραφείο τού κ. Μαντούβαλου μαζί με την αδελφή της και αξίωσε την επιστροφή τού ποσού που του είχε καταβάλει ως αμοιβή. Ο κ. Μαντούβαλος αντιμετώπισε την πελάτισσά του με απρεπή τρόπο όταν εκείνη του είπε ότι θα καταφύγει στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις