Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιμένει για τα προαπαιτούμενα ο Σεντένο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει για τα προαπαιτούμενα ο Σεντένο

  Κάθετος στη θέση πως πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και μετά να «πέσει» στο τραπέζι το χρέος, εμφανίζεται ο Μάριο Σεντένο. Ο πρόεδρος του Eurogroupέστειλε την απολογιστική επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης κάνοντας επισκόπηση της την προηγούμενης συνεδρίασης του οργάνου. Από την επιστολή προκύπτει πως η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να […]

 

Κάθετος στη θέση πως πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και μετά να «πέσει» στο τραπέζι το χρέος, εμφανίζεται ο Μάριο Σεντένο.

Ο πρόεδρος του Eurogroupέστειλε την απολογιστική επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης κάνοντας επισκόπηση της την προηγούμενης συνεδρίασης του οργάνου.

Από την επιστολή προκύπτει πως η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να υπάρξει η πολιτική απόφαση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου τόσο για τα πιθανά μέτρα για το χρέος όσο και για το μεταμνημονιακό πλαίσιο.

Επηρεάζει η ιταλική κρίση την Ελλάδα;

«Πραγματοποιήσαμε μια αρχική ανταλλαγή απόψεων για το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του χρέους η οποία θα υλοποιηθεί στο τέλος του προγράμματος στο βαθμό που είναι απαραίτητη (to the extent necessary), υπό τον όρο της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Έχουμε εξουσιοδοτήσει τους θεσμούς να εκπονήσουν μια τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το πακέτο των πιθανών μέτρων για το χρέος», σημειώνεται στην επιστολή.

«Θάνατος» σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες

Η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων και τα τεχνικά ζητήματα της ελάφρυνσης του χρέους θα βρεθούν στο επίκεντρο του EuroWorking Group που θα διεξαχθεί στο Παρίσι σήμερα Πέμπτη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις