Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

24

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας
ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε σήμερα (7/6) ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί εδώ και μία εβδομάδα, σύμφωνα με ενημερωτική ιστοσελίδα, η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Αντιμετωπίζει προβλήματα αδυναμίας, ενώ έχει χάσει περίπου 7 κιλά. Διαβάστε ακόμα: Κουφοντίνας: Δεν θα έκανα δήλωση μετάνοιας Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας […]

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε σήμερα (7/6) ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί εδώ και μία εβδομάδα, σύμφωνα με ενημερωτική ιστοσελίδα, η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή.

Αντιμετωπίζει προβλήματα αδυναμίας, ενώ έχει χάσει περίπου 7 κιλά.

Διαβάστε ακόμα: Κουφοντίνας: Δεν θα έκανα δήλωση μετάνοιας

Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας καθώς έχει καταθέσει τρίτο αίτημα για χορήγηση άδειας από τις φυλακές.

Στον αντίποδα, ο τακτικός εισαγγελέας και ο αναπληρωτής που του είχαν δώσει τις δύο προηγούμενες άδειες ερευνώνται πειθαρχικά.

Τι αναφέρει η ιατρική γνωμάτευση

Σύμφωνα με την τελευταία ιατρική γνωμάτευση που υπογράφει η Όλγα Κοσμοπούλου Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ, «κατόπιν αιτήματος της οικογενείας του, εξέτασα τον κρατούμενο κ. Κουφοντίνα Δημήτριο, σε δεύτερη επίσκεψη από την έναρξη της απεργίας πείνας, την οποία έχει ξεκινήσει από τις 30/05/2018, παρουσία και του γιατρού του καταστήματος.

Διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, καθώς από την πρώτη φορά που ζυγίστηκε, την 31/5/2018, μέχρι σήμερα, 6/6/2018, εμφανίζει απώλεια 6,6 kg, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε στις 31/5, απώλεια δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας.

Διαπιστώθηκε μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία. Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων).

Ο απεργός έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν δύο πολυήμερες απεργίες πείνας, ως εκ των οποίων αντιμετωπίζει συνθήκες αυξημένης ευθραυστότητας της σωματικής του υγείας. Έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάσταση που περιγράφεται δημιουργούν συνθήκες αυξημένης ανησυχίας για την εξέλιξη της κατάστασης του. Ως εκ των άνω προτείναμε την άμεση μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο, για να εξασφαλισθεί η συνεχής παρακολούθηση για την αποτροπή έκτακτου επεισοδίου.

Ο απεργός επιφυλάχθηκε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις