Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σάλος για τον πλειστηριασμό σε σπίτι τυφλού
ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος για τον πλειστηριασμό σε σπίτι τυφλού

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, ο ένας εκ των οποίων είναι τυφλός. Πρόκειται για την κυρία Καλλιόπη Δαβού και του τυφλού συζύγου της, που νοσηλεύεται με εγκεφαλικό, οι οποίοι, έχοντας μόνο εισόδημα ένα διμηνιαίο επίδομα 680 ευρώ, κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους στα Βριλήσσια. Το χρέος […]

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, ο ένας εκ των οποίων είναι τυφλός.

Πρόκειται για την κυρία Καλλιόπη Δαβού και του τυφλού συζύγου της, που νοσηλεύεται με εγκεφαλικό, οι οποίοι, έχοντας μόνο εισόδημα ένα διμηνιαίο επίδομα 680 ευρώ, κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους στα Βριλήσσια.

Το χρέος τους αγγίζει τα 80.000 ευρώ, όντας τριτεγγυητές σε δάνειο, το οποίο δεν αποπληρώθηκε.

Εκ μέρους του Δήμου Βριλησσίων, η κυρία Βούλα Αρσένη, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου, σχολίασε ότι ενημερώθηκαν για την υπόθεση μόλις πριν λίγες ώρες, μέσω ενός μηνύματος στο Facebook.

Διαβάστε ακόμα:

Καιρός: Έρχεται καυτό τριήμερο με 40 ℃

«Θα γίνουν όλες οι προσπάθειες», λέει η κυρία Αρσένη, τονίζοντας ότι την υπόθεση θα αναλάβει η νομική υποστήριξη του δήμου η οποία στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία ένα παρόμοιο περιστατικό πλειστηριασμού.

«Υπάρχουν κάποιες παράμετροι που μπορεί να σταματήσει ο πληστειριασμός, απλά δεν είναι ενημερωμένοι οι πολίτες», είπε.

Διαβάστε ακόμα:

Οργή και οδύνη – Ένταση μετά την κηδεία της 13χρονης

Ερωτώμενη τι μπορεί να κάνει ώστε να βοηθήσει άμεσα την άτυχη γυναίκα και την οικογένειά της, είπε ότι μπορεί να τη στηρίξει μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου και μάλιστα δήλωσε απορρημένη που δεν έχει ήδη απευθυνθεί στο δήμο η κυρία Δαβού, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την κατάσταση της οικογένειας.

Αναφερόμενη στο επίδομα που λαμβάνει η οικογένεια, η κυρία Αρσένη είπε ότι μπορούν να πάρουν κι άλλα επιδόματα, τόνισε μάλιστα ότι έχει δοθεί εντολή σε αρμοδίους να την ενημερώσουν για τα εν λόγω επιδόματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις