Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Διακινούσαν ναρκωτικά με… βάρδιες!
ΕΛΛΑΔΑ

Διακινούσαν ναρκωτικά με… βάρδιες!

Του Πέτρου Καρσιώτη Με «βιτρίνες» δύο παντοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, δρώντας  ανά… βάρδιες και με  «ομάδες περιφρούρησης» για να αντιμετωπίζουν τις τυχόν αντιδράσεις, πολυμελές κύκλωμα Αφρικανών και ενός Έλληνα, μοίραζε τον… θάνατο σε τοξικομανείς γύρω από την Πλατεία Ομονοίας. Ερευνούσαν τους δρόμους γύρω από την πλατεία  Για πολύ καιρό αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών μετά από […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με «βιτρίνες» δύο παντοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, δρώντας  ανά… βάρδιες και με  «ομάδες περιφρούρησης» για να αντιμετωπίζουν τις τυχόν αντιδράσεις, πολυμελές κύκλωμα Αφρικανών και ενός Έλληνα, μοίραζε τον… θάνατο σε τοξικομανείς γύρω από την Πλατεία Ομονοίας.

Ερευνούσαν τους δρόμους γύρω από την πλατεία 

Για πολύ καιρό αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών μετά από στοιχεία και πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση τους, ερευνούσαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία για να συγκεντρώσουν απτά στοιχεία και να οδηγήσουν τους διακινητές στη Δικαιοσύνη.

Αναγνώρισαν 25 μέλη – Αποδομήθηκε το δίκτυο

Τους τελευταίους μήνες, κατάφεραν να αναγνωρίσουν είκοσι πέντε μέλη του κυκλώματος, να τα ταυτοποιήσουν και να προχωρήσουν στην εξάρθρωση  του εγκληματικού δικτύου.

   

Χειροπέδες σε 16 άτομα 

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε  με τη συνδρομή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος,  συνελήφθησαν συνολικά δέκα έξι  άτομα, εκ των οποίων  15 υπήκοοι Νιγηρίας και Μπαγκλαντές και ένας Έλληνας, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα ακόμα εννέα ατόμων.

Δρούσαν συντονισμένα δύο υπο-ομάδες

Στη διάρκεια των παρακολουθήσεων και των βιντεοσκοπήσεων που γίνονταν μυστικά σε ώρες συναλλαγής, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν  ότι το κύκλωμα είχε χωριστεί σε δύο υποομάδες.

Η μια «δούλευε» το πρωί, η άλλη το βράδυ

Η μία δρούσε πρωινές ώρες και η άλλη έπιανε… δουλειά απόγευμα και βράδυ.

Κάθε μέλος είχε το δικό του ρόλο, ενώ είχαν συγκροτήσει ακόμα και… ομάδα περιφρούρησης, λέει η Αστυνομία, τα μέλη της οποίας  αναλάμβαναν  δράση σε περίπτωση συμπλοκής των διακινητών συνεργών τους,  με τους τοξικομανείς.

Βιντεοσκόπησαν 1200 αγοραπωλησίες

Από τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας προκύπτει ότι μόνο κατά την παρακολούθηση οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, φωτογράφισαν και βιντεοσκόπησαν πάνω από 1200 αγοραπωλησίες ναρκωτικών , κυρίως στις οδούς Ζήνωνος και  Μενάνδρου, όπου δύο παντοπωλεία, όπου φέρονται υπεύθυνοι συμπατριώτες των συλληφθέντων,  λειτουργούσαν ως καβάτζες των ναρκωτικών.

Παράδοση ναρκωτικών με το… στόμα!

Ένα από τα… κόλπα για να μη γίνονται αντιληπτοί από τους αστυνομικούς, που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές ήταν και η… παράδοση των δόσεων των ναρκωτικών από το… στόμα!

Το άφηνε να πέσει στο έδαφος

Συγκεκριμένα ένας η και περισσότεροι από το εγκληματικό δίκτυο, προχωρούσε στο ραντεβού έχοντας το… φιξάκι στο στόμα και όταν συναντούσε τον εξαρτημένο, ασθενή πελάτη, τα άφηνε να πέσει.

13.000 ευρώ και 40 κινητά τηλέφωνα

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 13.000 ευρώ, σαράντα κινητά τηλέφωνα και πολλές αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης, τα γνωστά «φιξάκια».

Διαβάστε ακόμα: Φρίκη: Του έβαλαν φωτιά για να τον ληστέψουν!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις