Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα τουρκική πρόκληση από την Θράκη
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τουρκική πρόκληση από την Θράκη

Την ώρα που ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ πραγματοποιεί περιοδεία στη Θράκη το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη προκαλεί. Το τουρκικό προξενείο χαρακτηρίζει ως «ομοεθνείς» τους μουσουλμάνους της Βόρειας Ελλάδας. Με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του, το γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη αποκαλεί ως «ομοεθνή» τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης […]

Την ώρα που ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ πραγματοποιεί περιοδεία στη Θράκη το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη προκαλεί.

Το τουρκικό προξενείο χαρακτηρίζει ως «ομοεθνείς» τους μουσουλμάνους της Βόρειας Ελλάδας.

Με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του, το γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη αποκαλεί ως «ομοεθνή» τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης με τον γενικό πρόξενο Ορχάν Γιαλμάν Οκάν να παρευρίσκεται στο ιφτάρ που παρέθεσε ο σύλλογος.

«Ο Γενικός Πρόξενος μας παρευρέθηκε στο ιφτάρ που παρέθεσε ο ομοεθνής μας “Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης” στη Θεσσαλονίκη» γράφει χαρακτηριστικά.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος ιδρύθηκε το 2005 στην Θεσσαλονίκη με σκοπό, όπως λέει στην ιστοσελίδα του, «να συγκεντρώσουμε τους μουσουλμάνους του νομού μας ώστε να λύσουμε τα κοινωνικά μας προβλήματα που τόσα χρόνια τώρα μας ταλαιπωρούν».

Διαβάστε ακόμα:

«Εκστρατεία» στην Ελλάδα για τον Μουχαρέμ Ιντζέ

«Εμείς σαν διοίκηση έχουμε δώσει μεγαλύτερη βάση στα θέματα των νέων και ειδικότερα των μικρών παιδιών. Από γενιά σε γενιά φθείρεται η παράδοση μας, τα ήθη και τα έθιμα που τόσο πολύ μας χρειάζονται για να διατηρήσουμε τον πολιτισμό και την πίστη στην θρησκεία μας.

Έχουμε παρατηρήσει ότι τα παιδιά μας δεν γνωρίζουν τις αρχές της θρησκείας μας (π.χ. δεν γνωρίζουν το ιερό μας βιβλίο το Κοράνι, δεν μιλάνε τη μητρική τους γλώσσα ακόμη και μέσα στα σπίτια τους αλλά και στις παρέες τους, δεν έχουν τον απαραίτητο σεβασμό απέναντι στους γονείς τους και στους μεγαλύτερους τους).

Έχοντας αυτά υπόψιν μας και μετά από μεγάλη προσπάθεια δημιουργήσαμε έναν χώρο διδασκαλίας για εκμάθηση της αραβικής και της τούρκικης γλώσσας και γραφής» αναφέρεται στην συνέχεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις