Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσακώθηκαν Παππάς – Παπαθεοδώρου για τις… περούκες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακώθηκαν Παππάς – Παπαθεοδώρου για τις… περούκες

Καβγάς ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Νίκου Παππά και του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, με αφορμή το περιστατικό με δυο Έλληνες δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον Νίκο Παππά στην Αμερική τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο βουλευτής της Δημοκρατική Συμπαράταξης ρώτησε τον Νίκο Παππά γιατί το ΑΠΕ έστελνε τηλεγραφήματα ότι οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν όταν οι αμερικανικές αρχές […]

Καβγάς ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Νίκου Παππά και του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, με αφορμή το περιστατικό με δυο Έλληνες δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον Νίκο Παππά στην Αμερική τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο βουλευτής της Δημοκρατική Συμπαράταξης ρώτησε τον Νίκο Παππά γιατί το ΑΠΕ έστελνε τηλεγραφήματα ότι οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν όταν οι αμερικανικές αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε σύλληψη.

Ο κ.Παππάς έκανε λόγο για δημοσιογραφικό και πολιτικό εμετό.

«Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ο δημοσιογραφικός εμετός ούτε ο πολιτικός εμετός. Για τον δεύτερο για κάποιους είναι ένας πήχης που είναι πολύ ψηλά για να τον πιάσουν. Είναι δυνατόν να μας φέρνετε Παρασκευή στο κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή για να απαντήσουμε για το αν μεταμφιέστηκαν και μας ακολουθούσαν στη Νέα Υόρκη; Το έχουν ομολογήσει.

Σκοπιανό: Για ανταλλάγματα στην κυβέρνηση κάνει λόγο η Βούλτεψη

Για το αν έκαναν πλαστογραφία; Την έχουν ομολογήσει. Δεν καταλαβαίνω το περιεχόμενο της ερώτησης σας. Κρατήθηκαν από τις αμερικανικές αρχές με ρώτησαν εάν πρέπει και θέλω να κινηθώ νομικά απάντησα ότι δεν θα το κάνω γιατί είμαι υπουργός επί του τύπου και δεν θεωρώ δέον να κινούμαι κατά δημοσιογράφων.

Είναι μεγάλη απρέπεια αυτό που έκαναν και τους έδωσα και μία διέξοδο λέγοντας ότι κάποιοι τους έβαλαν να το κάνουν. Μου κάνει εντύπωση που αυτό αποτελεί αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι πράγματα που τα έχουν παραδεχτεί και ίδιοι.»

Ο κ. Παπαθεοδώρου στη δευτερολογία του επέμεινε ότι το γελοίο της υπόθεσης είναι πως η ελληνική πλευρά ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές δίωξη Ελλήνων δημοσιογράφων χωρίς διαπιστωμένο αδίκημα και ρώτησε τον υπουργό ποιος ήταν αυτός που κατασκεύασε την είδηση στην Ελλάδα.

Επί αυτού του ερωτήματος ο κ. Παππάς στη δευτερολογία του απέφυγε να απαντήσει, επέμεινε στις κατηγορίες του κατά των δύο δημοσιογράφων και κάλεσε τον κ.Παπαθεοδώρου να απευθυνθεί στην Άννα Διαμαντοπούλου η οποία όπως είπε στο παρελθόν είχε αντίστοιχο επεισόδιο με το δικό τους.

Λούλης: Ακόμη κι αν χάσει ο Τσίπρας, την επόμενη θα κερδίσει (vid)

«Περίμεναν να πάμε σε ακριβά εστιατόρια και να φάμε, δεν συνέβη, αυτό περίμεναν, περίμεναν να μας δούνε να κάνουμε ακριβά ψώνια. Εχουν παρέλθει αυτές οι μέρες στην πολιτική.

Θα σας έλεγα να συζητήσετε με την κ. Διαμαντοπούλου που είναι στέλεχος του κόμματος σας και να την ρωτήσετε για την αντίστοιχη εμπειρία που είχε.

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους, ας κρίνει ο καθένας αν πρέπει να ασκείται έτσι η δημοσιογραφία, ας κρίνει ο καθένας αν πρέπει να ασκείται έτσι και η πολιτική όπως το κάνετε εσείς.

Ας πούμε ότι θα ξαναβρεθούμε την άλλη Παρασκευή να συζητήσουμε κάτι άλλο σοβαρότερο.»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις