Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κυριάκος σε Τσίπρα: Απαράδεκτη ακόμα και η συζήτηση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος σε Τσίπρα: Απαράδεκτη ακόμα και η συζήτηση

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Αλέξης Τσίπρας – Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Ζόραν Ζάεφ σχετικά με το Σκοπιανό και το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν». Από τη ΝΔ απορρίπτουν την ονομασία ως αλυτρωτική και λένε ότι είναι απαράδεκτο και να συζητείται ακόμη. «Το όνομα αυτό συνδέεται ιστορικά και ευθέως με την επιδίωξη δημιουργίας […]

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Αλέξης Τσίπρας – Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Ζόραν Ζάεφ σχετικά με το Σκοπιανό και το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν».

Από τη ΝΔ απορρίπτουν την ονομασία ως αλυτρωτική και λένε ότι είναι απαράδεκτο και να συζητείται ακόμη.

«Το όνομα αυτό συνδέεται ιστορικά και ευθέως με την επιδίωξη δημιουργίας «μακεδονικού» έθνους και κράτους που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται ως το Αιγαίο.

Οποιαδήποτε αναφορά του Ίλιντεν στο όνομα της γειτονικής χώρας όχι μόνον δεν θέτει τέλος στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αλλά αντιθέτως τον επιβεβαιώνει και τον ενισχύει. Γι αυτό είναι απαράδεκτο ακόμη και να τίθεται προς συζήτηση», επισημαίνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Ποια είναι η εξέγερση του Ίλιντεν

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή επιβεβαίωσε ότι ενημέρωσε τηλεφωνικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Αναφερόμενος σε όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για ονομασίες που έχουν πέσει στο τραπέζι ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως είναι “κενή περιεχομένου” η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα αν δεν εκπληρωθούν πρώτα οι δύο βασικές προϋποθέσεις που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση και αφορούν τη μία και μόνη ονομασία για όλες τις χρήσεις, που δεν μπορεί να είναι η σημερινή συνταγματική αλλά μια σύγχρονη ονομασία και τη συνταγματική αναθεώρηση από τη γείτονα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις