Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποφασισμένος ο Σκουρλέτης για «σπάσιμο» Β’ Αθηνών και Αττικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασισμένος ο Σκουρλέτης για «σπάσιμο» Β’ Αθηνών και Αττικής

Ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε την πρόθεσή του για σπάσιμο της Β’ Αθηνών και της Αττικής. Μιλώντας στο News 24/7, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Ο κος Σκουρλέτης φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στο σπάσιμο της Β’ Αθηνών, αλλά και της περιφέρειας Αττικής. Διαβάστε ακόμα Πολιτικός «πόλεμος» για […]

Ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε την πρόθεσή του για σπάσιμο της Β’ Αθηνών και της Αττικής.

Μιλώντας στο News 24/7, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ο κος Σκουρλέτης φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στο σπάσιμο της Β’ Αθηνών, αλλά και της περιφέρειας Αττικής.

Διαβάστε ακόμα

Πολιτικός «πόλεμος» για την Β’ Αθηνών

«Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στο σπάσιμο της Β΄ Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής» τονίζει, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι με αυτόν τον τρόπο «θα αναβαθμιστούν οι σχέσεις πολίτη – βουλευτή, θα σπάσουν οι βαρωνίες, θα περιοριστούν οι πιθανότητες για διαπλοκή και μαύρο πολιτικό χρήμα».

Όπως όλα δείχνουν, όμως, το σπάσιμο των δυο περιφερειών θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές, καθώς απαιτείται πλειοψηφία δυο τρίτων προκειμένου να εφαρμοστεί από τις προσεχείς κάλπες.

Διαβάστε ακόμα

Θύμα ληστείας ο Δημήτρης Καμμένος

Η κυβέρνηση συζητά το αίτημα για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ενώ δεν προτίθεται να αποδεχθεί την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για νέο εκλογικό νόμο.

Πώς θα «σπάσουν» οι περιφέρειες

Σύμφωνα με την «Αυγή», το σχέδιο της κυβέρνησης είναι το εξής:

Β΄ Αθηνών

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: (15 έδρες) θα περιλαμβάνει τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: (11 έδρες) θα περιλαμβάνει τους Δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: (18 έδρες) θα περιλαμβάνει τους Δήμους Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου- Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου.

Αττική

Ανατολική και Δυτική Αττική ακολουθούν τη διοικητική διαίρεση της Περιφέρειας Αττικής.

Από τις 15 έδρες που αντιστοιχούν σήμερα στο Υπόλοιπο Αττικής, οι 10 μοιράζονται στην Ανατολική Αττική και οι 4 στη Δυτική. Στην προκειμένη περίπτωση, μία έδρα «χάνεται» και πάει στην Αχαΐα, που σήμερα έχει 8 έδρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις