Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η 70χρονη μαθήτρια ετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές
ΕΛΛΑΔΑ

Η 70χρονη μαθήτρια ετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές

Η 70χρονη μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου ετοιμάζεται για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με το e-thessalia. gr, πρόκειται για την 70χρονη Βαρβάρα Παρίση, τη μεγαλύτερη σε ηλικία σπουδάστρια του εν λόγω ΕΠΑΛ Βόλου. Στόχος της είναι η εισαγωγή σε κάποια από τις σχολές που την ενδιαφέρουν. Εργάστηκε για 28 χρόνια στη Νομαρχία Μαγνησίας, συνταξιοδοτήθηκε από […]

Η 70χρονη μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου ετοιμάζεται για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με το e-thessalia. gr, πρόκειται για την 70χρονη Βαρβάρα Παρίση, τη μεγαλύτερη σε ηλικία σπουδάστρια του εν λόγω ΕΠΑΛ Βόλου.

Στόχος της είναι η εισαγωγή σε κάποια από τις σχολές που την ενδιαφέρουν.

Εργάστηκε για 28 χρόνια στη Νομαρχία Μαγνησίας, συνταξιοδοτήθηκε από το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και έχει εγγονές στην εφηβεία αλλά η ίδια ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αντιμετωπίζει το σχολείο πολύ σοβαρά, καθώς η μάθηση και οι σπουδές αποτελούν για αυτήν προσωπική επιδίωξη.

«Είναι ένα σοβαρό σχολείο με σωστούς εκπαιδευτικούς. Είναι πραγματικοί δάσκαλοι. Με ώθησαν και έχω φτάσει εδώ, έτοιμη να δώσω πανελλαδικές. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια, μια προσωπική μου επιδίωξη. Είναι ένα ηλικιακό απωθημένο. Προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια και ο πατέρας μου δεν είχε τη δυνατότητα να με στείλει για σπουδές. Έτσι υπηρέτησα στο δημόσιο και είμαι ευχαριστημένη με την καριέρα μου».

Διαβάστε ακόμα

Για πρώτη φορά – Δεν στήθηκαν κάλπες στο ΟΠΑ!

Αρχικός της στόχος ήταν η σχολή Πολιτικών Μηχανικών –Αρχιτεκτονική, ωστόσο άλλαξε κατεύθυνση καθώς έπρεπε να δώσει ειδικό μάθημα στη Θεσσαλονίκη.

Επειδή την ενδιαφέρει η διακόσμηση και ο σχεδιασμός, έχει πλέον ως πρώτη της επιλογή τη σχολή Ιστορίας Αρχαιοτήτων στον Βόλο, ενώ στις επιλογές της περιλαμβάνεται επίσης το τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων καθώς και το τμήμα Ένδυσης.

«Ευελπιστώ να περάσω κάπου, γιατί η προσπάθειά μου είναι μεγάλη. Διαβάζω όσο αντέχω. Οι δάσκαλοι μου λένε ότι πρέπει να διαβάζω μισή ώρα και μετά να κάνω διάλειμμα. Εγώ μπορεί να διαβάζω συνεχόμενα και δύο ώρες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις