Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο σκάνδαλο στην Υγεία, για χάρη των ιδιωτών
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο σκάνδαλο στην Υγεία, για χάρη των ιδιωτών

Ένα μεγάλο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου μετά τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, Στο 72 σελίδων πόρισμα των επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, τα συμπεράσματα του οποίου δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται πως δύο στις τρεις ημέρες, σε διάστημα δύο ετών το ακτινολογικό εργαστήριο δεν λειτουργούσε και τα περιστατικά προωθούνταν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού. […]

Ένα μεγάλο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου μετά τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας,

Στο 72 σελίδων πόρισμα των επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, τα συμπεράσματα του οποίου δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται πως δύο στις τρεις ημέρες, σε διάστημα δύο ετών το ακτινολογικό εργαστήριο δεν λειτουργούσε και τα περιστατικά προωθούνταν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού.

Συγκεκριμένα, το 2015 το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτούργησε 245 ημέρες και το 2016, 198 ημέρες. Το Κέντρο Υγείας είχε προμηθευτεί το συγκεκριμένο μηχάνημα το 2009, και το ίδιο έτος καταγράφεται πτώση 41,46% των ακτινολογικών εξετάσεων σε σχέση με τα προηγούμενη έτη.

Στο πόρισμα υπάρχει αναφορά εργαζόμενου του Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το ακτινολογικό μηχάνημα υπέστη βλάβη τρεις φορές μέσα σε πέντε μήνες, ενδεχομένως λόγω απειρίας του υπαλλήλου, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι αναφέρεται πως το ακτινολογικό μηχάνημα εξαφανίστηκε από το Κέντρο Υγείας, καθώς «δεν ανευρέθηκε κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου ελέγχου».

Η περίπλοκη δράση του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα

«Δεν βρέθηκε καταγεγραμμένο στις καταστάσεις πάγιου εξοπλισμού, δεν βρέθηκαν παραστατικά αποξήλωσης και πιθανής αχρήστευσής του και δεν δόθηκαν σχετικές πληροφορίες από τους παραβρισκόμενους υπαλλήλους του ΚΥ».

Ο έκτακτος έλεγχος διενεργήθηκε μετά από καταγγελία «για εσκεμμένη, μη λειτουργία των ακτινολογικών διαγνωστικών μηχανημάτων, προς όφελος των δύο ιδιωτικών κέντρων του νησιού και των υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας.

Το πόρισμα  για το Κέντρο Υγείας Μυκόνου«αφορά τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν στόχο την αποδόμηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Εμείς σήμερα τα ανακαλύψαμε, τα ελέγξαμε με τους αρμόδιους μηχανισμούς και τα παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Προσθέτει ότι «τα προηγούμενα χρόνια παρ’ ότι υπήρχε ακτινολογικό μηχάνημα στο ΚΥ, δεν υπήρχε ούτε πρόβλεψη για ύπαρξη γιατρού ακτινολόγου, ούτε όμως υπήρχε πρόβλεψη επιδιόρθωσης των συνεχόμενων βλαβών του μηχανήματος, με αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται στα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα».

Νέες αιχμές Άδωνι για Τσίπρα: «Ακριβότερα τα φάρμακα στα νοσοκομεία, γιατί;»

Ο κ. Πολάκης, στη δήλωση του αναφέρεται και στη σημερινή κατάσταση και τονίζει ότι «σήμερα όχι μόνο το ακτινολογικό μηχάνημα λειτουργεί ,αλλά και έχουν προσληφθεί στο ΚΥ ένας ακτινολόγος γιατρός – για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΚΥ- ένας ΤΕ ραδιολογίας- ακτινολογίας όσο και ένας ΔΕ βοηθός ακτινολόγου», ενώ αναμένεται «να προσληφθεί ένας ακόμα ΔΕ βοηθός μόνιμος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρει ότι «μόνο τον μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν στο ΚΥ Μυκόνου 581 ακτινογραφίες» και επιπρόσθετα «αναμένεται στο ΚΥ να εγκατασταθεί ένας αξονικός τομογράφος, ένα σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας από δωρεά από την οικογένεια Γ. Δακτυλίδη».

«Ως εκ τούτου γίνεται πλήρως κατανοητό ότι όχι μόνο δεν συνεχίζεται η προηγούμενη κατάσταση αλλά αντίθετα η πορεία του ΚΥ Μυκόνου έχει αλλάξει ριζικά», καταλήγει ο κ. Πολάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις