Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κρεμαστινός: «Δεν αποκλείω ένα επεισόδιο τύπου Ιμίων»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρεμαστινός: «Δεν αποκλείω ένα επεισόδιο τύπου Ιμίων»

Ανοικτός σε διάλογο για συνεργασία, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, δηλώνει ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός. Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της Βουλής θεωρεί λογικό η Φώφη Γεννηματά να ζητάει εκλογές ενώ τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής υπό την προϋπόθεση να δεσμευτούν και μάλιστα προεκλογικά τα κόμματα για συννενοήσεις και συγκλίσεις. Κάνει αναφορά στην έξαρση των […]

Ανοικτός σε διάλογο για συνεργασία, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, δηλώνει ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός.

Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της Βουλής θεωρεί λογικό η Φώφη Γεννηματά να ζητάει εκλογές ενώ τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής υπό την προϋπόθεση να δεσμευτούν και μάλιστα προεκλογικά τα κόμματα για συννενοήσεις και συγκλίσεις.

Κάνει αναφορά στην έξαρση των προσφυγικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενώ σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός επεισοδίου τύπου Ιμίων για να οδηγηθεί η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε ακόμα

«Όχι» Κύρκου στο Κίνημα Αλλαγής και τις ευρωεκλογές

«Η Τουρκία δια του Προέδρου της ζητά επικαιροποίηση της συνθήκης της Λοζάνης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο εκνευρισμός και η επιθετικότητα και κυρίως οι εξοπλισμοί. Όλα αυτά στόχο έχουν να υποχρεώσουν την Ελλάδα σε επαναδιαπραγμάτευση. Δεν βλέπω πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν αποκλείω όμως ένα επεισόδιο τύπου Ιμίων, δηλαδή περιορισμένο επεισόδιο, που και αυτό θα έχει στόχο να οδηγήσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», εκφράζει στο ΑΠΕ.

Και συνεχίζει: «Η Ελλάδα πρέπει να αποφεύγει ανόητες δημόσιες απαντήσεις σε επιθετικούς κύκλους της Τουρκίας διότι αυτό δεν ωφελεί σε τίποτα. Αντίθετα, πρέπει να προσφεύγει συνεχώς και αδιαλείπτως στο συμβούλιο αρχηγών– κρατών της Ευρώπης και φυσικά στο ΝΑΤΟ με στόχο πώς θα αποτραπεί ο κίνδυνος ακόμα και ενός περιορισμένου επεισοδίου».

«Εκείνο το οποίο θα έπρεπε να πράξει η κυβέρνηση είναι όταν συνομιλεί για εθνικά θέματα να υπάρχει η δυνατότητα εκ των προτέρων ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με στόχο την επίτευξη ομοφωνίας. Αυτό έχει ζητήσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις