Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Με πόσο αλκοόλ βρέθηκε ο οδηγός της νταλίκας – Εξοργιστικά στοιχεία
ΕΛΛΑΔΑ

Με πόσο αλκοόλ βρέθηκε ο οδηγός της νταλίκας – Εξοργιστικά στοιχεία

Εξοργιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως, σχετικά με την κατάσταση του οδηγού της μοιραίας νταλίκας. Ο 64χρονος κυκλοφορούσε με την ένδειξη 0.78 μιλιγκράμ ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, δηλαδή οκτώ φορές πάνω από το όριο. Επίσης, έβγαζε τη νταλίκα στους δρόμους χωρίς άδεια κυκλοφορίας με αντίγραφα πινακίδων, χωρίς ασφάλεια, με ληγμένο το ΚΤΕΟ και […]

Εξοργιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως, σχετικά με την κατάσταση του οδηγού της μοιραίας νταλίκας.

Ο 64χρονος κυκλοφορούσε με την ένδειξη 0.78 μιλιγκράμ ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, δηλαδή οκτώ φορές πάνω από το όριο.

Επίσης, έβγαζε τη νταλίκα στους δρόμους χωρίς άδεια κυκλοφορίας με αντίγραφα πινακίδων, χωρίς ασφάλεια, με ληγμένο το ΚΤΕΟ και τον αριθμό πλαισίου να είναι ακαταχώρητος στα τερματικά της Τροχαίας.

Ο οδηγός της νταλίκας που τα ξημερώματα της Τετάρτης έχασε τον έλεγχο του βαρέος οχήματος, και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα στέλνοντας στο θάνατο τους δύο οδηγούς και στην εντατική μια 34χρονη γυναίκα, έχει σοβαρά μπλεξίματα.

Τροχαίο στον Κηφισό – Σοκάρουν οι καταθέσεις

Όπως φαίνεται από τη δικογραφία που παρουσιάζει το Protothema.gr, στις 12 Φεβρουαρίου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος, ο 64χρονος είχε εντοπιστεί πάλι να οδηγεί έχοντας αλκοόλ στο αίμα του 0,28 μιλιγκράμ ενώ όπως καταθέτει αστυνομικός

«Έκανα έλεγχο στους ταχογράφους των τελευταίων 28 ημερών και διαπίστωσα ότι την 27 και 28 Απριλίου οδηγούσε 17 ώρες και 19 λεπτά, συνολικά μέσα στην ημέρα οδηγούσε πέντε ώρες και 48 λεπτά χωρίς να πραγματοποιήσει έγκυρο και επαρκές διάλειμμα καθώς και να αναπαύεται για μια ώρα αντί για εννέα ημερησίως.

Τροχαίο στον Κηφισό: «Δεν ξέρω πώς θα ζήσει…» (vid)

Επιπλέον στις 6 Απριλίου οδηγούσε συνεχόμενα για έξι ώρες χωρίς να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο διάλειμμα, στις 30 Απριλίου οδηγούσε συνεχόμενα για επτά ώρες και πενήντα λεπτά χωρίς διάλειμμα όπως επίσης και να αναπαύεται για το ίδιο διάστημα.

Τέλος στις 2 Μαρτίου οδηγούσε συνολικά μέσα στην ημέρα δέκα ώρες και δεκαπέντε λεπτά χωρίς να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο διάλειμμα».

Ο ασυνείδητος οδηγός της νταλίκας αναμένεται να συνεχίσει την απολογία του τη Δευτέρα το πρωί στον ανακριτή, ενώ ήδη ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις