Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ένοχος ο Μαντέλης – Πήρε από τα… μαύρα ταμεία της Siemens
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένοχος ο Μαντέλης – Πήρε από τα… μαύρα ταμεία της Siemens

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο Τάσος Μαντέλης για μίζα 450.000 γερμανικών μάρκων. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών κατηγορείται ότι πήρε από τα… μαύρα ταμεία της Siemens, με τo Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να τον κρίνει ένοχο για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με τέσσερις δικαστές να ψηφίζουν υπέρ της […]

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο Τάσος Μαντέλης για μίζα 450.000 γερμανικών μάρκων.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών κατηγορείται ότι πήρε από τα… μαύρα ταμεία της Siemens, με τo Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να τον κρίνει ένοχο για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με τέσσερις δικαστές να ψηφίζουν υπέρ της ενοχής του πρώην υπουργού και μόνον ένας υπέρ της αθώωσής του.

Διαβάστε ακόμα

Με τον Θεοδωράκη τα βάζει η Χριστοφιλοπούλου

Στην ίδια υπόθεση ένοχος κρίθηκε ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens στη χώρα μας αλλά και ο συνεργάτης του Τάσου Μαντέλη, Αρ. Μαντάς.

Πάντως, οι συνήγοροί του έχουν ζητήσει από το δικαστήριο την αναγνώριση ελαφρυντικού, με τον ίδιο να αρνείται ότι δωροδοκήθηκε.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός της ημέρας.

Αν επιβληθεί στον Τάσο Μαντέλη η ποινή των οκτώ χρόνων που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό, μπορεί να οδηγηθεί και στη φυλακή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις