Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τόσκας: «Φέτος είμαστε έτοιμοι»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: «Φέτος είμαστε έτοιμοι»

  Αισιόδοξος αιμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. Το τελευταίο μεγάλο τεστ για τον κρατικό μηχανισμό δασοπυρόσβεσης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ήταν η μεγάλη άσκηση με τον τίτλο «Δια Πυρός 2018» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Πεντέλη. «Είμαστε πιο έτοιμοι απο πέρσι και […]

 

Αισιόδοξος αιμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

Το τελευταίο μεγάλο τεστ για τον κρατικό μηχανισμό δασοπυρόσβεσης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ήταν η μεγάλη άσκηση με τον τίτλο «Δια Πυρός 2018» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Πεντέλη.

«Είμαστε πιο έτοιμοι απο πέρσι και άλλες χρονιές», δήλωσε μετά την άσκηση ο κ. Τόσκας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το Πυροσβεστικό Σώμα και όλος ο κρατικός μηχανισμός, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, γι’ αυτό και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους συμμετέχοντες στην άσκηση.

Διαβάστε ακόμα:

Καταιγιστικές εξελίξεις για την δολοφονία στην Κάλυμνο

Στόχος όλων των ασκήσεων ήταν να δοκιμαστεί η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκόμενων φορέων, ο συντονισμός των δυνάμεων σε περίπτωση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, η ετοιμότητα του προσωπικού.

Επίσης, να ελεγχθεί η αξιοπιστία των μέσων και αν είναι σε κατάσταση να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό συμβάν, να επικαιροποιηθεί ο ετήσιος σχεδιασμός δασοπυρόσβεσης, καθώς και να αξιοποιηθούν νέες τεχνολογίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη το Πυροσβεστικό Σώμα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τόνισε: «Καμία προσπάθεια δεν πετυχαίνει μόνο με ένα φορέα, και η όποια προσπάθεια για να έχει καλό αποτέλεσμα, πρέπει να συντονίζει και να συνδυάζει όλα τα μέσα και τους ανθρώπους.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και πιστεύουμε ότι αν χρειαστεί θα είναι και συντονισμένη η ενέργεια και θα έχει γρήγορο αποτέλεσμα, για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο από το φυσικό μας πλούτο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις