Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζητούν την ακύρωση ασύλου του Τούρκου αξιωματικού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητούν την ακύρωση ασύλου του Τούρκου αξιωματικού

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόκειται να υποβάλει αίτηση ακύρωσης ασύλου και αίτησης αναστολή της απόφασης της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αίτηση ακύρωσης αφορά την απόφαση με την οποία δεύτερος Τούρκος αξιωματικός πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος. Νωρίτερα, η Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος και δεύτερος από τους οκτώ Τούρκους […]

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόκειται να υποβάλει αίτηση ακύρωσης ασύλου και αίτησης αναστολή της απόφασης της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αίτηση ακύρωσης αφορά την απόφαση με την οποία δεύτερος Τούρκος αξιωματικός πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος.

Νωρίτερα, η Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος και δεύτερος από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται σαν πραξικοπηματίες.

«Ναι» στη χορήγηση ασύλου είπε η δευτεροβάθμια αρμόδια επιτροπή, στην οποία εκκρεμούν εξάλλου όλες οι αιτήσεις των υπολοίπων 6 Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι έφθασαν στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2016.

Διαβάστε ακόμα:

Επιτροπή Ασύλου: «Ελεύθερος» και δεύτερος Τούρκος

Οπως όλα δείχνουν, η ίδια θετική απάντηση από τη δευτεροβάθμια επιτροπή θα δοθεί και στους υπολοίπους οι οποίοι μέσα στον μήνα αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς λήγει το 18μηνο της διοικητικής τους κράτησης. 

Πριν από λίγες ημέρες, εξάλλου, συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής η οποία ζητά να μη χορηγηθεί άσυλο στον πρώτο εκ των αξιωματικών, καθώς, όπως υποστηρίχθηκε, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του πολιτικού πρόσφυγα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις