Ο Κοτζιάς στην Κύπρο «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κοτζιάς στην Κύπρο «Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σχετικά με τη διαφορά που προέκυψε μεταξύ της Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας και της ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με οικόπεδο στη περιοχή Έγκωμης, στη Λευκωσία καταθέτει ο Νίκος Κοτζιάς. Η αντεξέταση του υπουργού Εξωτερικών συνεχίζεται με βαριές εκφράσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της αντεξέτασής του ανέφερε πως είναι ντροπή για την Ελληνική […]

07.05.2018 | 13:57

Σχετικά με τη διαφορά που προέκυψε μεταξύ της Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας και της ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με οικόπεδο στη περιοχή Έγκωμης, στη Λευκωσία καταθέτει ο Νίκος Κοτζιάς.

Η αντεξέταση του υπουργού Εξωτερικών συνεχίζεται με βαριές εκφράσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της αντεξέτασής του ανέφερε πως είναι ντροπή για την Ελληνική και την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών να βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι ο συνήγορος θέλει να εμποδίσει τον ηγούμενο από το να έρθει σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, προσθέτοντας παράλληλα ότι «ο συνήγορος είναι σε νομική πλάνη».

Διαβάστε ακόμα:

Άγρια επίθεση «Γκρίζων Λύκων» στα γραφεία της Ακσενέρ (pics)

Αντιδρώντας στις συνεχείς ερωτήσεις του συνηγόρου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου ανέφερε: Γιατί υπάρχει μία προσβολή στο πρόσωπο μου για τον θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας; Με ρωτάει άσχετα πράματα και τον καλώ να έρθει στην ουσία. Ούτε επί χούντας η Ελλάδα δεν διασύρθηκε με τέτοιο τρόπο».

Ακόμη, ο κ. Κοτζιάς, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πούλησε κτήμα το οποίο έχει στην Άγκυρα από τη δεκαετία του ’30, προσθέτοντας ότι στην Τουρκία συμπεριφέρθηκαν καλύτερα στην Ελλάδα απ’ ότι η Κύπρος. «Είναι προφανές ότι δεν συμπαθείτε την παρούσα κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την ένταξη του οικοπέδου στο ΤΑΙΠΕΔ ο Ν. Κοτζιάς υποστήριξε ότι έγινε από γραφειοκρατικό λάθος

 

Exit mobile version