Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απίστευτο! Πωλείται ολόκληρη αρχαία ελληνική πόλη (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο! Πωλείται ολόκληρη αρχαία ελληνική πόλη (pics)

  Πωλείται αρχαία ελληνική πόλη που σύμφωνα με τη μυθολογία ιδρύθηκε από τον Βελλερεφόντη! Οι Τούρκοι βάζουν δέυτερη φορά πωλητήριο για δεύτερη φορά στην Βαργυλία ψάχνοντας αγοραστή για την τεράστια έκταση με τα αρχαία ερείπια της πόλης. Αν και η Βαργυλία έχει αναγνωριστεί ως αρχαιολογικός χώρος Κατηγορίας 1, μέχρι σήμερα δεν έχει ανασκαφεί κι αυτό […]

 

Πωλείται αρχαία ελληνική πόλη που σύμφωνα με τη μυθολογία ιδρύθηκε από τον Βελλερεφόντη!

Οι Τούρκοι βάζουν δέυτερη φορά πωλητήριο για δεύτερη φορά στην Βαργυλία ψάχνοντας αγοραστή για την τεράστια έκταση με τα αρχαία ερείπια της πόλης.

Αν και η Βαργυλία έχει αναγνωριστεί ως αρχαιολογικός χώρος Κατηγορίας 1, μέχρι σήμερα δεν έχει ανασκαφεί κι αυτό διότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τις εργασίες, καθώς  πρόκειται για ιδιωτική έκταση.

Τα αρχαία είναι εντελώς παραμελημένα, καθώς ζώα βόσκουν σήμερα στο αρχαίο θέατρο, την ακρόπολη, τα τείχη και τη νεκρόπολη της αρχαίας Βαργυλίας, η οποία χρονολογείται γύρω στο 500 π.Χ.

Διαβάστε ακόμα:

Κενή η λίστα και χωρίς Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2018

Με τους ιδιοκτήτες της έκτασης να δηλώνουν ότι αδυνατούν να την προστατεύσουν από αρχαιοκάπηλους, οι νέοι ιδιοκτήτες σύμφωνα με την Hurriyet θα πρέπει να δώσουν 7 εκατ. ευρώ για να κάνουν δικά τους τα 1.330 στρέμματα κοντά στα παράλια της Αλικαρνασσού.

Το αρχαίο χωριό δεν έχει βρει καινούργιο ιδιοκτήτη εδώ και τρία χρόνια, ενώ σε δηλώσεις του,  ο ιδιοκτήτης Χουσεΐν Ουτσνιπάρ, αναφέρει ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τον αρχαιολογικό χώρο, και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει δράση.

Κοντά στην πόλη βρισκόταν ο ναός της Αρτέμιδος Κινδυάδος, ο οποίος θεωρούνταν θαυματουργός καθώς κατά την αναφορά του Στράβωνα όταν έβρεχε, το νερό δεν τον άγγιζε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις