Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καλοκαιρινά γεμιστά με πλιγούρι από την Αργυρώ
ΚΟΥΖΙΝΑ

Καλοκαιρινά γεμιστά με πλιγούρι από την Αργυρώ

Δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινή συνταγή για σπιτικό φαγητό από τα γεμιστά, όμως η νέα συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου μας ενθουσιάσε. Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την συνταγή της αγαπημένης σεφ με πλιγούρι, όπως δημοσιεύτηκε στο argiro.gr. 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές) 5 πιπεριές 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα 1 μελιτζάνα φλάσκα […]

Δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινή συνταγή για σπιτικό φαγητό από τα γεμιστά, όμως η νέα συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου μας ενθουσιάσε.

Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την συνταγή της αγαπημένης σεφ με πλιγούρι, όπως δημοσιεύτηκε στο argiro.gr.

5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
5 πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
1 μελιτζάνα φλάσκα
1 φλ. πλιγούρι
1 φλ. τρίμματα βαρελίσια σκληρή φέτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 κ.σ ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε ακόμα:

Φτιάξε το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό σε δέκα λεπτά

Εκτέλεση

Για τα γεμιστά με πλιγούρι, κόβουμε πρώτα τη μελιτζάνα σε καρεδάκια και τη βάζουμε σε μπολ με νερό για 10΄.

Τη στραγγίζουμε καλά και τη σοτάρουμε με 3 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε κι αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει. Την αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Αφαιρούμε το καπάκι από τις ντομάτες και με κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψίχα.

Αλέθουμε στο μπλέντερ την ψίχα από τις ντομάτες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλέθουμε ξανά.

Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το πλιγούρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τέλος ρίχνουμε τη σοταρισμένη μελιτζάνα, τη φέτα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε κατά τα 3/4.

Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα. Το πρώτο μισάωρο το ταψί πρέπει να είναι σκεπασμένο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις