Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΥΠΟΙΚ: «Λάσπη» οι καταγγελίες για χρηματισμό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΙΚ: «Λάσπη» οι καταγγελίες για χρηματισμό

Ως «λάσπη» χαρακτηρίζει τις καταγγελίες περί χρηματισμού συνεργάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, το ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών και την υφυπουργό, Κατερίνα Παπανάτσιου, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, τόνισε την Τετάρτη (2/5) από τη Βουλή ότι η κατηγορία περί «μίζας» ώστε να εγκριθεί αμοιβή σε καταγγέλλοντα φοροδιαφυγή είναι έωλη διότι δεν την προβλέπει το υφιστάμενο θεσμικό […]

Ως «λάσπη» χαρακτηρίζει τις καταγγελίες περί χρηματισμού συνεργάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, το ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών και την υφυπουργό, Κατερίνα Παπανάτσιου, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, τόνισε την Τετάρτη (2/5) από τη Βουλή ότι η κατηγορία περί «μίζας» ώστε να εγκριθεί αμοιβή σε καταγγέλλοντα φοροδιαφυγή είναι έωλη διότι δεν την προβλέπει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

«Το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να νομοθετεί και να εφαρμόζει διατάξεις που πράγματι χτυπούν τη φοροδιαφυγή, όπως έχει πια φανεί και από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση, και όχι ανεφάρμοστες διατάξεις, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς κανένα αντίκρισμα», προσέθεσε.

Διαβάστε ακόμα

Έρχεται το γραφείο… κάνναβης! (vid)

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η κα Παπανάτσιου κάλυψε πλήρως τον συνεργάτη του κου Τσακαλώτου. «Αφορά σε διάταξη η οποία έχει ψηφιστεί το 2007 και η οποία προέβλεπε χορήγηση αμοιβής σε περίπτωση καταγγελίας από κάποιον για φοροδιαφυγή.

Και συνέχισε: «Από την ψήφισή της και μετά, η συγκεκριμένη διάταξη δεν ενεργοποιήθηκε από καμία κυβέρνηση – ούτε και από τη δική μας την κυβέρνηση – καθώς δεν εκδόθηκε ποτέ η υπουργική απόφαση που θα καθόριζε τα θέματα και τις ειδικότερες λεπτομέρειες εφαρμογής της. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγε το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, μόλις γνωστοποιήθηκε η καταγγελία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις