Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

24

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ηλεκτρονικό τσιγάρο “VS” κανονικό τσιγάρο
ΥΓΕΙΑ

Ηλεκτρονικό τσιγάρο “VS” κανονικό τσιγάρο

Η AsapSCIENCE συγκέντρωσε στο παρακάτω βίντεο όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να απαντήσει σε μια ερώτηση που είναι στο μυαλό σχεδόν όλων των καπνιστών: Μεταξύ ατμίσματος και καπνίσματος, ποιο είναι χειρότερο για την υγεία; Με πάνω από 4.000 χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων 43 καρκινογόνων ενώσεων, το κάπνισμα φαίνεται να είναι η προφανής απάντηση. Ωστόσο, τα πράγματα […]

Η AsapSCIENCE συγκέντρωσε στο παρακάτω βίντεο όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να απαντήσει σε μια ερώτηση που είναι στο μυαλό σχεδόν όλων των καπνιστών:

Μεταξύ ατμίσματος και καπνίσματος, ποιο είναι χειρότερο για την υγεία;

Με πάνω από 4.000 χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων 43 καρκινογόνων ενώσεων, το κάπνισμα φαίνεται να είναι η προφανής απάντηση. Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα, αφότου ληφθεί υπόψη το τι θα μπορούσε να κρύβεται στο υγρό που μπαίνει στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και καίγεται, παράγοντας τον ατμό που εισπνέει ο χρήστης.

Τι συμβαίνει με τη νικοτίνη και τις αρωματικές ουσίες στο ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Η πλειονότητα των υγρών αυτών περιέχει νερό, νικοτίνη, αρωματικές ουσίες και μία βάση. Δεδομένου ότι αυτό το υγρό δεν ελέγχεται προς το παρόν από κάποια κεντρική αρχή το τι μπορεί να βρεθεί σε ένα τέτοιο υγρό διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία.

Για παράδειγμα, ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν γλυκερίνη, μία οργανική ένωση, η οποία βρίσκεται συνήθως στα λαχανικά. Άλλοι χρησιμοποιούν διακετύλιο, το οποίο έχει συνδεθεί με την ανώμαλη λειτουργία των πνευμόνων μακροπρόθεσμα.

Τσιγάρο και στοματικό σεξ, ένα βήμα πριν τον καρκίνο

Οι γιατροί και οι φορείς υγείας δεν είναι ακόμη βέβαιοι για το τι κινδύνους μπορεί να εμπεριέχει ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο σε βάθος χρόνου για τους καπνιστές,επειδή είναι ακόμα πολύ πρόσφατη η εισαγωγή του στην καθημερινότητά μας.

Έτσι, πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το ποιο είναι πιο ασφαλές: το άτμισμα ή το κάπνισμα;

Είναι σαφές ότι οι χημικές ενώσεις στο ηλεκτρονικό τσιγάρο γενικά θεωρούνται λιγότερο επιβλαβείς από ό,τι εκείνες που υπάρχουν στο κανονικό τσιγάρο, οι οποίες είναι εξακριβωμένο ότι προκαλούν καρκίνο.

Αλλά το “λιγότερο επιβλαβή” δεν σημαίνει απαραίτητα και ασφαλή.

Η διακοπή του καπνίσματος, από την άλλη πλευρά, είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι καπνιστές είναι 60% πιο πιθανό να κόψουν εντελώς το κάπνισμα με την “ενδιάμεση βοήθεια” μιας ηλεκτρονικής συσκευής ατμίσματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις