Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στο «κυνήγι» για τα προϊόντα… απάτη – Πάνω από 32.000!
ΕΛΛΑΔΑ

Στο «κυνήγι» για τα προϊόντα… απάτη – Πάνω από 32.000!

Του Πέτρου Καρσιώτη Αστυνομία, ΣΔΟΕ και Λιμεναρχείο, ενώνουν τις δυνάμεις τους στις νησιωτικές περιοχές για την πάταξη της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων εν όψει της θερινής περιόδου. Οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών που διατηρούν καταστήματα προς τις αρμόδιες αρχές είναι καθημερινές καθώς βλέπουν να χάνουν από το τζίρο τους ενώ έχουν και βαριές υποχρεώσεις. Διαβάστε ακόμα «Μαϊμού» […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αστυνομία, ΣΔΟΕ και Λιμεναρχείο, ενώνουν τις δυνάμεις τους στις νησιωτικές περιοχές για την πάταξη της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων εν όψει της θερινής περιόδου.

Οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών που διατηρούν καταστήματα προς τις αρμόδιες αρχές είναι καθημερινές καθώς βλέπουν να χάνουν από το τζίρο τους ενώ έχουν και βαριές υποχρεώσεις.

Διαβάστε ακόμα

«Μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ… έφαγαν από ηλικιωμένη 1.200 ευρώ

Έτσι, από τους ελέγχους σε αποθηκευτικούς χώρους και σε καταστήματα, συνελήφθησαν δύο  υπήκοοι Κίνας ηλικίας 37 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού Κώδικα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 32.305 είδη (υποδήματα τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ηλεκτρονικά είδη κλπ) διαφόρων επώνυμων εταιρειών συνολικής χρηματικής αξίας 690.445 ευρώ και
  • 694.800 είδη (υποδήματα τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ηλεκτρονικά είδη κλπ) τα οποία αποτελούν προϊόντα παράνομης εισαγωγής στη χώρα.

Τα προϊόντα παρεδόθησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις