Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκληρή απάντηση τουρκικού ΥΠΕΞ σε Γιούνκερ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή απάντηση τουρκικού ΥΠΕΞ σε Γιούνκερ

Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα αντιμετωπιστούν προνομιακά ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ και απορρίπτει τις δηλώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική βουλή. Σε γραπτή του ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην ελληνική Βουλή, αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν […]

Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα αντιμετωπιστούν προνομιακά ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ και απορρίπτει τις δηλώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική βουλή.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην ελληνική Βουλή, αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν τη χώρα μας, υπό τον μανδύα της αλληλεγγύης προς τα μέλη της Ένωσης, είδαμε ότι συνεχίζει τη συνήθεια να αποφασίζει με ύφος ειδικού.

Γιούνκερ: Σας εξορκίζω, κάντε τις μεταρρυθμίσεις – Μήνυμα και στην Άγκυρα

Με αυτές τις δηλώσεις τους, που βασίζονται σε απόψεις Κυπρίων και Ελλήνων σχετικά με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χάνουν κάθε μέρα που περνάει περισσότερο την αξιοπιστία τους. Απορρίπτουμε αυτές τις δηλώσεις που στερούνται σοβαρότητας και νομικής βάσης», αναφέρει.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι με έκπληξη αντιμετωπίζει τη προτροπή του Γιούνκερ, να αφεθούν οπωσδήποτε ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία.

Τουρκική απάντηση – πρόκληση στον Γιούνκερ

«Οι Έλληνες στρατιώτες, που παραβίασαν τον τουρκικό νόμο, δεν θα αντιμετωπιστούν προνομιακά ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Καταδικάζουμε αυτή την αντίληψη διπλοπροσωπείας η οποία όταν θέλει θυμάται το κράτος δικαίου και όταν συμφέρει δεν διστάζει να προβεί σε δηλώσεις που έχουν την έννοια της παρέμβασης στην δικαστική διαδικασία», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις