Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Φάε μαύρη σοκολάτα και… κέρδισε!
ΥΓΕΙΑ

Φάε μαύρη σοκολάτα και… κέρδισε!

Η μαύρη σοκολάτα αποδεικνύεται «χρυσή» επιλογή για την υγεία. Σύμφωνα με δύο ερευνητικές μελέτες, η συμβολή της ποιοτικής μαύρης σοκολάτας με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο είναι σημαντική σε ποικίλες πτυχές τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας. Το να τρως τακτικά αυτό το γλυκό έδεσμα βοηθά στο να έχεις λιγότερο στρες, λιγότερες φλεγμονές, ενδυναμώνει τη μνήμη, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βελτιώνει […]

Η μαύρη σοκολάτα αποδεικνύεται «χρυσή» επιλογή για την υγεία.

Σύμφωνα με δύο ερευνητικές μελέτες, η συμβολή της ποιοτικής μαύρης σοκολάτας με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο είναι σημαντική σε ποικίλες πτυχές τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας.

Το να τρως τακτικά αυτό το γλυκό έδεσμα βοηθά στο να έχεις λιγότερο στρεςλιγότερες φλεγμονές, ενδυναμώνει τη μνήμη, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βελτιώνει τη διάθεση.

Διαβάστε ακόμα

Κόκκινο… πανί η καφεΐνη στην εγκυμοσύνη

«Για πολλά χρόνια μελετάμε την επίδραση της μαύρης σοκολάτας σε ποικίλες νευρολογικές λειτουργίες με σημείο αναφοράς την περιεκτικότητά της σε ζάχαρη, καθώς γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη επιδρά θετικά στη διάθεση», εξέφρασε ο επικεφαλής των δύο μελετών.

Και συμπλήρωσε: «Τώρα είναι η πρώτη φορά που εξετάσαμε την επίδραση του κακάο σε μεγάλες ποσότητες, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, και τα ευρήματά μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Οι μελέτες μας δείχνουν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση του κακάο τόσο πιο θετικές είναι οι επιδράσεις στη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη, τη διάθεση, την ανοσία».

Οι ευεργετικές επιδράσεις του κακάο και της μαύρης σοκολάτας αποδίδονται πρωτίστως στα φλαβονοειδή που περιέχει. Πρόκειται για ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και διαπιστωμένα οφέλη για την εγκεφαλική και καρδιαγγειακή υγεία.

Tip: Να επιλέξεις σοκολάτα με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο και 30% ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο βιολογικής καλλιέργειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις