Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μοναχοί από το Άγιο Όρος ζητούν την βοήθεια του Πούτιν
ΕΛΛΑΔΑ

Μοναχοί από το Άγιο Όρος ζητούν την βοήθεια του Πούτιν

Με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έχει ασχοληθεί και το Άγιο Όρος. Το Άγιο Όρος ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα και με ζωηρό ενδιαφέρον για την αποφυλάκιση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή, αναμιγνύοντας και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τ/σ ΑΝΤ1, στις 31 Μαρτίου η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους έστειλε επιστολή προς το Ρώσο Πρόεδρο, […]

Με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έχει ασχοληθεί και το Άγιο Όρος.

Το Άγιο Όρος ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα και με ζωηρό ενδιαφέρον για την αποφυλάκιση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή, αναμιγνύοντας και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τ/σ ΑΝΤ1, στις 31 Μαρτίου η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους έστειλε επιστολή προς το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην οποία πέραν των θερμών ευχών και συγχαρητηρίων για την επανεκλογή του.

Εκεί του ζητήθηκε να μεσολαβήσει προς τον Τούρκο ομόλογο του, στη συνάντηση που είχαν ύστερα από τρία εικοσιτετράωρα στην Άγκυρα  για να τελειώσει η κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Γιούνκερ: Σας εξορκίζω, κάντε τις μεταρρυθμίσεις – Μήνυμα και στην Άγκυρα

Πριν από λίγες μέρες έφτασε η απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος. Ρώσος διπλωμάτης μετέφερε στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος (ρωσική μονή) προφορικά τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, για τις ευχές που έλαβε για την νέα του θητεία.

Πέραν αυτού, ο Ρώσος Πρόεδρος ενημέρωσε την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους πως στη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε το ζήτημα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Και το γεγονός ότι ο Σουλτάνος αξιοποιεί τους Έλληνες στρατιωτικούς για προεκλογική φιέστα, φαίνεται ξεκάθαρα, με τελευταίο παράδειγμα την φωτογραφική διαπόμπευσή τους κατά την μεταγωγή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις