Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Live η ομιλία Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η ομιλία Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Με την διαδικασία του επείγοντος, άρχισε την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, με στόχο να ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη η […]

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Με την διαδικασία του επείγοντος, άρχισε την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, με στόχο να ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη η ψήφιση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τις καταγγελίες για «ξεπούλημα», στο νομοσχέδιο για πώληση

Η κυβερνητική πλειοψηφία υπεραμύνεται του νομοσχεδίου, διαβεβαιώνοντας ότι διασφαλίζεται, τόσο η ενεργειακή κάλυψη της χώρας, όσο και οι χαμηλές τιμές προς τους καταναλωτές, αλλά και οι θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για ξεπούλημα και διάλυση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Κατηγορηματική διάψευση Κουβέλη από τον Καμμένο (vid)

Δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο η ΝΔ -«Απάτη η πώληση»

«Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αναδεικνύει το μέγεθος μιας μεγάλης πολιτικής απάτης. Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε στην ολομέλεια από την κυβέρνηση να συζητήσουμε ένα νομοσχέδιο που καμία σχέση δεν έχει με όσα προεκλογικά υποσχέθηκε», αντέτεινε από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Σκρέκας.

«Προεκλογικά ο κ. Τσίπρας μοίραζε φυλακές, απειλούσε με παραπομπή αυτών που θα υπογράψουν τη πώληση της ΔΕΗ, μίλαγε για εθνικό έγκλημα και υποσχόταν ότι θα επαναφέρει το δημόσιο έλεγχό της κατά 100%. Όμως έχετε κοντή μνήμη και ψηφίζετε ανάποδα από αυτά που λέγατε».

Ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ακόμα, ότι επί της σημερινής κυβέρνησης, τα τρία τελευταία χρόνια η ΔΕΗ έχασε το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο – τον ΑΔΜΗΕ – ενώ αύξησε κατά δύο δισ. ευρώ επιπλέον τα ληξιπρόθεσμα χρέη της και μειώθηκε κατά 80% η χρηματιστηριακή της αξία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις