Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τα… κατάφερε ο Μακρόν με τον Τραμπ – Η νέα συμφωνία
ΚΟΣΜΟΣ

Τα… κατάφερε ο Μακρόν με τον Τραμπ – Η νέα συμφωνία

Τα κατάφερε ο Εμανουέλ Μακρόν και έπεισε τον Ντόναλντ Τραμπ για μια νέα συμφωνία για το Ιράν. Μετά την εισήγηση του Γάλλου Προέδρου, μια νέα συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εξετάζουν οι δύο ισχυροί ηγέτες. Μίλησαν για την πιθανότητα να επιτευχθεί «μια νέα, ίσως πολύ μεγαλύτερη συμφωνία», η οποία, θα πρέπει να καλύπτει το βαλλιστικό πυραυλικό […]

Τα κατάφερε ο Εμανουέλ Μακρόν και έπεισε τον Ντόναλντ Τραμπ για μια νέα συμφωνία για το Ιράν.

Μετά την εισήγηση του Γάλλου Προέδρου, μια νέα συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εξετάζουν οι δύο ισχυροί ηγέτες.

Μίλησαν για την πιθανότητα να επιτευχθεί «μια νέα, ίσως πολύ μεγαλύτερη συμφωνία», η οποία, θα πρέπει να καλύπτει το βαλλιστικό πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν και το ρόλο του στη Μέση Ανατολή.

Στόχος της πρότασης Μακρόν, όπως φαίνεται, είναι να απαλύνει τη δυσαρέσκεια του Αμερικανού ομολόγου του για τη συμφωνία του 2015 με μια ευρύτερη πρωτοβουλία που θα καλύπτει άλλες προκλήσεις από την Τεχεράνη, όπως ο ρόλος της στη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή και το πυραυλικό της πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμα

Άναυδος με τον Τραμπ ο Μακρόν – Η πιτυρίδα και το… τράβηγμα (pics-vid)

«Πάντα έλεγα ότι δεν πρέπει να ακυρώσει τη συμφωνία και να μην έχουμε τίποτε άλλο στη θέση της. Αυτό δεν θα ήταν καλή λύση», τόνισε.

Η διάσωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν μια διπλωματική επιτυχία για τον Μακρόν, που ανέλαβε ένα πολιτικό στοίχημα με τη φιλική προσέγγισή του προς τον ελάχιστα δημοφιλή στην Ευρώπη Αμερικανό πρόεδρο.

Να σημειωθεί πως ο Τραμπ θεωρεί «κακή» την τρέχουσα συμφωνία και ο Μακρόν θεωρεί ότι «δεν είναι επαρκής». Για αυτό και πρότεινε μια νέα που θα τη συμπληρώνει. «Δεν λέω ότι θα την αντικαταστήσουμε», τόνισε προσθέτοντας ότι η τρέχουσα συμφωνία καλύπτει μόνο ένα από τα προβλήματα στην Τεχεράνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις