Παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Την παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών μηνός Μαρτίου 2018 των 1,4 εκατ. μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων ελευθέρων επαγγελματιών) μέχρι τις 11 Μαΐου, αναμένεται να ανακοινώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών προσώπων που ασκούν μη μισθωτή δραστηριότητα, είναι σε εξέλιξη, όπως και η διαδικασία οριστικοποίησης εκκαθάρισης της ετήσιας […]

25.04.2018 | 16:51

Την παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών μηνός Μαρτίου 2018 των 1,4 εκατ. μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων ελευθέρων επαγγελματιών) μέχρι τις 11 Μαΐου, αναμένεται να ανακοινώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών προσώπων που ασκούν μη μισθωτή δραστηριότητα, είναι σε εξέλιξη, όπως και η διαδικασία οριστικοποίησης εκκαθάρισης της ετήσιας ασφαλιστικής οφειλής 2017 των ανωτέρω προσώπων.

Όπως εισηγείται προς το Δ.Σ η αρμόδια διεύθυνση του ΕΦΚΑ, για τεχνικούς λόγους η ανωτέρω διαδικασία εκτελείται παράλληλα με την έκδοση της τρέχουσας εισφοράς μηνός Μαρτίου 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί 30-4-2018.

Στις 11 Μαΐου αναμένεται να αναρτηθεί και το πρώτο ειδοποιητήριο με τις τελικές, καταβλητέες εισφορές του 2017, δεδομένου ότι οι διαδικασίες συμψηφισμού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Φορολογικές δηλώσεις, τι ισχύει για τους 18χρονους

Άρα, όσοι μη μισθωτοί δήλωσαν το 2016 εισόδημα υψηλότερο από αυτό του 2015, θα κληθούν να πληρώσουν στον ΕΦΚΑ, σε 5 δόσεις, το επιπλέον ποσό που τους αναλογεί, ξεκινώντας από τον Μάιο και μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Όσοι πάλι έχουν δηλώσει το 2016 χαμηλότερο εισόδημα από αυτό που δήλωσαν το 2015, θα λάβουν εφάπαξ επιστροφή χρημάτων από τον ΕΦΚΑ στον τραπεζικό τους λογαριασμό έως τον Ιούλιο.

Exit mobile version