Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τζανακόπουλος: Δεν πρόκειται να αλλάξει η θέση μας για την αναδοχή παιδιών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζανακόπουλος: Δεν πρόκειται να αλλάξει η θέση μας για την αναδοχή παιδιών

Σε όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος παρέπεμψε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για το θέμα των φρεγατών, που έχουν προκαλέσει αναταράξεις στην κυβέρνηση. «Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία αντίθετα υπάρχουν τεχνικές συζητήσεις και θα ενημερώσουμε αρμοδίως αν υπάρξουν εξελίξεις» είπε ο κ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Για την ουσία να κρατήσουμε ότι έχουμε στόχο να […]

Σε όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος παρέπεμψε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για το θέμα των φρεγατών, που έχουν προκαλέσει αναταράξεις στην κυβέρνηση.

«Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία αντίθετα υπάρχουν τεχνικές συζητήσεις και θα ενημερώσουμε αρμοδίως αν υπάρξουν εξελίξεις» είπε ο κ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Για την ουσία να κρατήσουμε ότι έχουμε στόχο να ενισχύουμε την αποτρεπτική δύναμη της χώρας ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία όξυνσης ώστε να επιδοθούμε σε ένα ράλι εξοπλισμών. Αν υπάρξουν συμφέρουσες προτάσεις στο δημοσιονομικό πλαίσιο που κινείται χώρα θα το συζητήσουμε σοβαρά».

Κατηγορηματική διάψευση Κουβέλη από τον Καμμένο (vid)

Στην ερώτηση για την εικόνα του Φώτη Κουβέλη να είναι δίπλα στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος διέψευσε όσα είχε πει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μερικά 24ωρα νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο Φώτης απάντησε στην ερώτηση που αφορούσε σχετικό δημοσίευμα και είπε ότι υπάρχουν συνομιλίες. Από εκεί και πέρα όλες οι απαντήσεις δόθηκαν από τον Καμμένο».

Υποστήριξε, δε, ότι «δεν υπάρχει κανένα ρήγμα στις σχέσεις Καμμένου-Κουβέλη ούτε στη σχέση Καμμένου-Τσίπρα» καταλήγοντας για το θέμα σε επόμενη ερώτηση ότι «δεν είναι η πραγματικότητα ότι είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για τις φρεγάτες».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα των αντιδράσεων όσον αφορά τη δυνατότητα αναδοχής παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η θέση της κυβέρνησης όσον αφορά το θέμα της αναδοχής είναι καθαρή και δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν είναι δυνατόν να εισαχθεί καμία διάκριση για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού όταν πρόκειται για τη διαδικασία της αναδοχής, αυτό αντιβαίνει με τον χαρακτήρα της κυβέρνησης».

«Τρεις γραμμές για δύο φρεγάτες»

«Σε ζητήματα ατομικών δικαιωμάτων υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και αυτό είναι θεμιτό αρκεί αυτές να μην εκφεύγουν από κάποιο όριο» ήταν το σχόλιό του για τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ειδικά για όσα υποστήριξε ο βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης που ζήτησε από όσους αντιδρούν να παραδώσουν την έδρα τους και να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «δεν έχει νόημα να εκδιώκουμε όποιον έχει διαφορετική άποψη και προτιμότερο είναι να τον πείσουμε και σε αυτό θα κινηθεί η κυβέρνηση τόσο για τους δικούς της βουλευτές όσο και για τους βουλευτές των άλλων κομμάτων».

Για το Σκοπιανό – ενόψει της συνάντησης Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-Νίμιτς – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «έχουμε θέσει δύο προϋποθέσεις εύλογες και θεμιτές για να λυθεί το πρόβλημα. Η ελληνική πλευρά έχει φτάσει στο μέσο της γέφυρας και τώρα είναι σειρά της Σκοπιανής πλευράς να κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να υπάρξει συμφωνία».

Για την οικονομία είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία στις 21 Ιουνίου «πράγμα που θεωρούμε ρεαλιστικό στόχο και σε αυτό συμφωνούν οι εταίροι».

«Πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «αν μείνουν ουρές δεν είναι απολύτως απίθανο να χρειαστεί άλλο ένα eurogroup για να σφραγίσει τη συμφωνία όλων των ημερών».

Ερωτηθείς για την έξοδο από τα Μνημόνια είπε ότι τυπικά ορίζεται από την ημερομηνία λήξης του προγράμματος στις 20 Αυγούστου ωστόσο ουσιαστικά η λήξη του προγράμματος θα έρθει «όταν θα υπάρξει συμφωνία όλων των μερών για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για όλα τα θέματα».

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακές της Αδριανούπολης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει περαιτέρω εξέλιξη» καλώντας την Τουρκία να μην αξιοποιεί πολιτικά την υπόθεση και επαναλαμβάνοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση για ανταλλαγή των 8 Τούρκων αξιωματικών με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις