Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι οποίοι, όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποί τους, είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει αισθητή από τους καταναλωτές η αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο για την πώληση μονάδων. Η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης που προβλέπει το νομοσχέδιο […]

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι οποίοι, όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποί τους, είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει αισθητή από τους καταναλωτές η αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο για την πώληση μονάδων.

Η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ζητά ακύρωση του σχεδίου πώλησης, επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Πηγές του Υπουργείου Ενέργειας θεωρούν ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις με διακοπές ρεύματος από τις απεργίες.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει κάνει γνωστό ότι θα αξιοποιήσει τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, τα αιολικά και φωτοβολταϊκά συστήματά

Σήμερα πρόκειται να καταθέσουν τις απόψεις τους συνδικαλιστές, φορείς και εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών.

Μέχρι την Τετάρτη η κυβέρνηση θα έχει ψηφίσει το σχέδιο που προβλέπει την πώληση λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη καθώς και των ορυχείων που τα τροφοδοτούν.

Οι εργαζόμενοι που θα απομείνουν, θα έχουν εργασία για τα επόμενα 6 χρόνια. Σύσσωμη διαφωνεί η αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ενέργεια» που θα βάλει την ΔΕΗ σε καθεστώς χρεοκοπίας.

«Λουκέτο» σε μαγαζιά και μπαρ – Όργιο… φοροδιαφυγής!

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Προβοκάτσια τα περί διακοπών ρεύματος

Για «προβοκατόρικη ενέργεια εκ μέρους του διαχειριστή του συστήματος» μίλησε  ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης σχολιάζοντας τις πληροφορίες για διακοπή ρεύματος λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ σημείωσε:

«Εμείς δεν έχουμε ανακοινώσει διακοπές αλλά το συνταγματικό δικαίωμα μας με την απεργία σε μια χώρα που έχει ζήτηση 5.000 μεγαβάτ και παραγωγή πάνω από 17.000 μεγαβάτ – μαζί με τις εισαγωγές. Τυχόν διακοπές θα είναι προβοκατόρικη ενέργεια από τον διαχειριστή του συστήματος».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα φέρει αύξηση των τιμολογίων καθώς είναι η ΔΕΗ συγκρατεί τις τιμές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις