Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Προκλητικός ο Παρασκευόπουλος: «Γιατί να μετανιώσω;» (ηχητικό)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός ο Παρασκευόπουλος: «Γιατί να μετανιώσω;» (ηχητικό)

Δηλώσεις για τον νόμο του αλλά και για τους Έλληνες στρατιωτικούς έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. Αναφερόμενος στον νόμο του, ο πολιτικός σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6: «Πρώτα από όλα, ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει καταργηθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο νέος νόμος που ισχύει είναι διαφορετικός. Εγώ ο ίδιος είχα πει […]

Δηλώσεις για τον νόμο του αλλά και για τους Έλληνες στρατιωτικούς έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Αναφερόμενος στον νόμο του, ο πολιτικός σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6: «Πρώτα από όλα, ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει καταργηθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο νέος νόμος που ισχύει είναι διαφορετικός. Εγώ ο ίδιος είχα πει ότι ο νόμος αυτός είναι μεταβατικός. Εξάλλου, πολλές περιπτώσεις απολύσεων κρατουμένων που αποδίδονται στο νόμο Παρασκευόπουλου, δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Κόσμος απολύεται συνεχώς από τις φυλακές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είχαν απολυθεί και χωρίς το νόμο Παρασκευόπουλου. Το παρακολουθώ το θέμα, ακριβώς γιατί συνήθως συνδέεται με απειλές και ύβρεις στο πρόσωπό μου κι έτσι βλέπω για κάθε περίπτωση, αν όντως αυτός ο οποίος απολύθηκε, απολύθηκε λόγω του συγκεκριμένου νόμου».

Διαβάστε ακόμα

Αλβανός καταδικάστηκε σε 108 χρόνια φυλακή, αλλά κυκλοφορεί… ελεύθερος

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάτι που θα άλλαζε στον συγκεκριμένο νόμο, απάντησε: «Αυτός ο νόμος είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα εκείνη την περίοδο στη χώρα και να βελτιωθεί η κατάσταση. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τον συγκεκριμένο νόμο; Επειδή μειώθηκε η εγκληματικότητα πχ για τις ανθρωποκτονίες; Από εκεί που ήταν χίλιες, έγιναν πεντακόσιες. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τη μείωση της εγκληματικότητας; Ποσοστιαία μειώθηκαν και τα ειδεχθή εγκλήματα. Ο νόμος δεν αφορούσε όλους, ήταν αναλογικός και δεν αφορούσε όλες τις κατηγορίες».

Διαβάστε ακόμα

Στηρίζει τον νόμο Παρασκευόπουλου ο Τσακαλώτος

«Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να τεθεί θέμα συμψηφισμού με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τους οκτώ Τούρκους, γιατί τουλάχιστον για εμάς, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, οπότε η λειτουργία της δεν μπορεί να εξαρτάται από θέματα σκοπιμότητας, πολιτικής ή ακόμη και ανθρωπιστικής, εξαρτάται μόνο από νομιμότητα», τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις