Τα κεράσια είναι «θαυματουργά» για την υγεία

ΥΓΕΙΑ

Τα κεράσια είναι «θαυματουργά» για την υγεία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Εκτός από νόστιμα και δροσιστικά, τα κεράσια έχουν και πολλά οφέλη για την υγεία μας. Τα κεράσια είναι αντικαρκινικά, εξαιτίας των ανθοκυανινών που περιέχουν, καθώς οι ουσίες αυτές συμβάλλουν στην εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών. Οι φυτοχημικές ουσίες, οι οποίες ονομάζονται φυτοστερόλες και περιέχονται σε υψηλή συγκέντρωση στα κεράσια βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Όταν […]

17.04.2018 | 10:14

Εκτός από νόστιμα και δροσιστικά, τα κεράσια έχουν και πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Τα κεράσια είναι αντικαρκινικά, εξαιτίας των ανθοκυανινών που περιέχουν, καθώς οι ουσίες αυτές συμβάλλουν στην εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών.

Οι φυτοχημικές ουσίες, οι οποίες ονομάζονται φυτοστερόλες και περιέχονται σε υψηλή συγκέντρωση στα κεράσια βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.

Όταν τρώμε κεράσια, γίνεται μεγαλύτερη παραγωγή και έκκριση πεπτικών ουσιών, οι οποίες είναι ευεργετικές για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.

Τα κεράσια βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας αφού περιέχουν μεγάλες ποσότητες οργανικών οξέων και φυτικών ινών.

Τα μεγαλύτερα μυστήρια του ανθρώπινου σώματος

Τα κεράσια ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ είναι διουρητικά και χωνευτικά.

Τα κεράσια περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και όλοι γνωρίζουμε ότι τα τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας, κυρίως για την καρδιά μας και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Τα κεράσια περιέχουν θρεπτικές ουσίες που έχουν ιδιότητες καθαρισμού και οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι βοηθούν το συκώτι και τα νεφρά μας να απαλλαγούν από την τοξικότητα και τα βοηθά να λειτουργούν καλύτερα.

 

 

 

Exit mobile version