Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα μεγαλύτερα μυστήρια του ανθρώπινου σώματος
ΥΓΕΙΑ

Τα μεγαλύτερα μυστήρια του ανθρώπινου σώματος

Τα μυστήρια του ανθρώπινου οργανισμού μας, συνήθως είναι πολλά αλλά, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές μένουν άλυτα και χωρίς εξήγηση. Παρά το γεγονός ότι περνάμε όλη μας τη ζωή μέσα στο σώμα μας, δυστυχώς ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα για αυτό. Σύμφωνα με το Reader’s Digest, κάποια πράγματα πάνω σε αυτό παραμένουν τόσο μυστήρια που ακόμα και […]

μυστήρια

Τα μυστήρια του ανθρώπινου οργανισμού μας, συνήθως είναι πολλά αλλά, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές μένουν άλυτα και χωρίς εξήγηση. Παρά το γεγονός ότι περνάμε όλη μας τη ζωή μέσα στο σώμα μας, δυστυχώς ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα για αυτό. Σύμφωνα με το Reader’s Digest, κάποια πράγματα πάνω σε αυτό παραμένουν τόσο μυστήρια που ακόμα και η επιστήμη «σηκώνει τα χέρια ψηλά». Ας τα δούμε αναλυτικά:

Δακτυλικά αποτυπώματα

Όλοι ξέρουμε ότι τα δακτυλικά μας αποτυπώματα είναι μοναδικά. Κανείς δεν έχει τα ίδια, ούτε καν οι δίδυμοι. Αλλά γιατί υπάρχουν; Η επικρατέστερη θεωρία ήταν ότι μας βοηθούν να κρατάμε καλύτερα τα αντικείμενα ωστόσο από ότι φαίνεται, αυτή η θεωρία καταρρίπτεται!

Δείτε ακόμα:

Πόνος στις αρθρώσεις: Οι τροφές που βοηθούν

Σκωληκοειδής απόφυση

Πρόκειται για ένα όργανο που ακόμα κι αν απομακρυνθεί δεν προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό. Εδώ και αιώνες, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι πρόκειται απλά για ένα όργανο που χρησίμευε στη χώνευση αλλά πλέον έχει «ξεμείνει» στον οργανισμό μας. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως το όργανο αυτό φιλοξενεί τα «καλά βακτήρια» του οργανισμού μας.

Γιατί χασμουριόμαστε;

Το χασμουρητό είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό που υπάρχει ακόμα κι από τη μήτρα αλλά οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό. Μια από τις θεωρίες υποστηρίζει ότι χρησιμοποιείται για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του εγκεφάλου ενώ μια άλλη υποστηρίζει ότι χρησιμοποιείται για να μας «ξυπνήσει».

Δείτε ακόμα:

Ο μεγάλος κίνδυνος που κρύβει το κόκκινο κρέας

Διαφορετικοί τύποι αίματος

Η θεωρία υποστηρίζει ότι οι διαφορετικές ομάδες αίματος σηματοδοτούν διαφορετικοί τρόποι  αντιμετώπισης ασθενειών, ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταλάβει τον λόγο που δημιουργήθηκαν τόσες πολλές ομάδες.

Το γέλιο είναι μεταδοτικό

Κυριολεκτικά, το γέλιο είναι μεταδοτικό.  Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά συναισθήματα του ανθρώπου που συντονίζει τους εγκεφάλους των ανθρώπων, προκαλώντας την έντονη παραγωγή ενδορφινών και κατά συνέπεια το συναίσθημα της χαράς. Βέβαια, οι  επιστήμονες ακόμα το ψάχνουν!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις