Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Η «θυσία» των Ελλήνων για ωραιότερο χαμόγελο
ΥΓΕΙΑ

Η «θυσία» των Ελλήνων για ωραιότερο χαμόγελο

Την κατάσταση της στοματικής τους υγιεινής «θυσιάζουν» οι Έλληνες ώστε να έχουν ωραιότερο χαμόγελο, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία. Η αισθητική αντιμετώπιση του χαμόγελου φαίνεται ότι απασχολεί τους Έλληνες, κυρίως των νεότερων ηλικιών, αν και αρκετοί δεν γνωρίζουν ότι η εν λόγω διαδικασία πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο. Διαβάστε ακόμα Η νυχτερινή συνήθεια που… φέρνει […]

Την κατάσταση της στοματικής τους υγιεινής «θυσιάζουν» οι Έλληνες ώστε να έχουν ωραιότερο χαμόγελο, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.

Η αισθητική αντιμετώπιση του χαμόγελου φαίνεται ότι απασχολεί τους Έλληνες, κυρίως των νεότερων ηλικιών, αν και αρκετοί δεν γνωρίζουν ότι η εν λόγω διαδικασία πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο.

Διαβάστε ακόμα

Η νυχτερινή συνήθεια που… φέρνει πρόωρο θάνατο!

Στον αντίποδα, η στοματική υγεία των Ελλήνων επιδεινώνεται είτε από αμέλεια, είτε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καθώς οι ασθενείς επιλέγουν φθηνές και πρόχειρες αποκαταστάσεις, αναφέρει στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Κατσίκης.

«Είναι γεγονός ότι οι νεότεροι θέλουν να διαθέτουν ωραιότερο χαμόγελο. Όμως, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι έχουν στραφεί προς τη λεύκανση. Θέλουν να έχουν κατάλευκα τα δόντια τους, ιδιαιτέρως τα μπροστινά δόντια, τα οποία χαρακτηρίζουν και το χαμόγελο. Εδώ πρέπει να πούμε ότι κάπου έχουμε κατάχρηση στη χώρα μας».

Διαβάστε ακόμα

Το ερωτικό… πείραγμα που προκαλεί εγκεφαλικό

Όπως αναφέρει ο κος Κατσίκης, η στοματική υγεία ξεκινά από την προσχολική ηλικία. «Η μητέρα πρέπει να είναι ενημερωμένη. Μέχρι τις ηλικίες 12-14 ετών, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι μαθητές πάνε καλά με τη στοματική υγεία τους. Στις μεγάλες ηλικίες, όμως, βλέπουμε πάλι ότι η στοματική υγεία είναι σε κακή κατάσταση».

Το στόμα είναι ο καθρέφτης του σώματος. Παραμελημένα στόματα, με κακή στοματική υγεία, ιδιαίτερα με περιοδοντικές παθήσεις, έχουν ενοχοποιηθεί για καρδιοπάθειες, για λοιμώξεις των νεφρών, για την επιδείνωση του διαβήτη, ακόμη και για πρόωρες αποβολές εμβρύων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις