Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Οι βιομήχανοι προειδοποιούν: «Τρέξτε τις επενδύσεις!»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι βιομήχανοι προειδοποιούν: «Τρέξτε τις επενδύσεις!»

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών χτυπάει καμπανάκι: «Η Ελλάδα θέλει επενδύσεις για να βγάλει εις πέρας! Μας λείπουν 45 δισ. ευρώ… Υπάρχει πρόοδος από το 2010, αλλά υστερεί ακόμη σε σχέση με τον μέσο όρο των πιο αναπτυγμένων χωρών του κόσμου». Ο Σύνδεσμος τονίζει ακόμη: Υπάρχει μεγάλο εμπορικό έλλειμμα και το σημαντικό μερίδιο της κατανάλωσης έναντι […]

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών χτυπάει καμπανάκι: «Η Ελλάδα θέλει επενδύσεις για να βγάλει εις πέρας! Μας λείπουν 45 δισ. ευρώ… Υπάρχει πρόοδος από το 2010, αλλά υστερεί ακόμη σε σχέση με τον μέσο όρο των πιο αναπτυγμένων χωρών του κόσμου». Ο Σύνδεσμος τονίζει ακόμη:

  1. Υπάρχει μεγάλο εμπορικό έλλειμμα και το σημαντικό μερίδιο της κατανάλωσης έναντι της παραγωγής και των επενδύσεων στο ΑΕΠ.
  2. Το αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας μας είναι ότι σήμερα πραγματοποιούνται στην Ελλάδα οι μισές επενδύσεις απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη, οδηγώντας σε απαξίωση τον παραγωγικό μας ιστό.
  3. Λείπουν από την οικονομία περίπου 45 δισ. ευρώ.
  4. Απαιτείται ένα μεταρρυθμιστικό big bang, που θα μεταφέρει μηνύματα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης στη διεθνή και εγχώρια επενδυτική κοινότητα για τη βούληση της χώρας μας να απορρίψει οριστικά τις πρακτικές του παρελθόντος.
  5. Ο τόπος χρειάζεται διπλή μεταρρυθμιστική προσπάθεια για να πείσει αγορές και επενδυτές να την ξαναβάλουν στον διεθνή επενδυτικό χάρτη. Η ανάπτυξη από εδώ και πέρα θα είναι συνάρτηση της κατανομής των επενδύσεων στη βάση της σχετικής κερδοφορίας των διαφόρων κλάδων της οικονομίας.
  6. Κινήσεις επαναφοράς αποσταθεροποιητικών πολιτικών και πρακτικών του παρελθόντος που μας οδήγησαν στην καταστροφή, θα ακυρώσουν τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων και θα επαναφέρουν σύντομα τη χώρα σε νέα κρίση.
  7. Πολιτική ομαλότητα, εξάλειψη της αβεβαιότητας μέσα από τη διαφύλαξη του καλού οικονομικού κλίματος και, πάνω απ’ όλα, εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
  8. Επιβάλλεται να διαφυλαχθεί πάση θυσία η δημοσιονομική πειθαρχία μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής και ταυτόχρονα να ελαφρυνθούν οι υπερφορολογούμενοι του ιδιωτικού τομέα και των διεθνώς εμπορεύσιμων κλάδων της οικονομίας, από τους οποίους αναμένουμε και την αλλαγή αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανάπτυξη και ιδιωτική κατανάλωση – Στον «πάτο» η Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις