Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Να έρθουν στην εξεταστική οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ που κάνουν καταγγελίες”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Να έρθουν στην εξεταστική οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ που κάνουν καταγγελίες”

Έρευνα για τα νέα δεδομένα μετά την ανακοίνωση εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ζητεί με επιστολή της προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της υγείας την περίοδο 1997-2014, η βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η βουλευτής ζητεί να προσέλθει για κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή ο εργαζόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Παρίσσης, […]

Έρευνα για τα νέα δεδομένα μετά την ανακοίνωση εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ζητεί με επιστολή της προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της υγείας την περίοδο 1997-2014, η βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η βουλευτής ζητεί να προσέλθει για κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή ο εργαζόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Παρίσσης, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έπεσε θύμα εκφοβισμού, πίεσης και χειραγώγησης κατά την κατάθεσή του ενώπιον των επιθεωρητριών Δημόσιας Διοίκησης, και στις 5-4-2018 αναίρεσε ενόρκως την αρχική κατάθεσή του σχετικά με τις προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΚΕΕΛΠΝΟ – Σοβαρή καταγγελία: «Μου άσκησαν αφόρητη πίεση»

Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, η βουλευτής επικαλείται χθεσινή ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που μεταξύ άλλων κατήγγειλε ότι «πολλοί εργαζόμενοι έχουν υποστεί πίεση και εκφοβισμό από μετακλητούς συνεργάτες του κ. Πολάκη αλλά και από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να καταθέσουν ψευδή στοιχεία, τα οποία θα εξυπηρετούν τις κομματικές σκοπιμότητες του αν. υπουργού».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου υπογραμμίζει ότι «η Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης δεν έχει διερευνήσει καταγγελίες αναφορικά με παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και έχουν θέσει υπ’ όψιν της οι εργαζόμενοι» και μιλάει για δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ότι ο εργαζόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Παρίσσης έπεσε θύμα εκφοβισμού, πίεσης και χειραγώγησης κατά την κατάθεσή του ενώπιον των επιθεωρητριών Δημόσιας Διοίκησης, ήδη, δε, στις 5-4-2018 αναίρεσε ενόρκως την αρχική του κατάθεση, σχετικά με τις προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Άγριος καβγάς Πολάκη-Χριστοφιλοπούλου: Πάρτε κανένα ηρεμιστικό (vid)

«Είναι σαφές ότι οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν καταλυτικά το έργο της επιτροπής μας, καθώς α) τίθεται εν αμφιβόλω σημαντικό μέρος του αποδεικτικού υλικού και β) καταγγέλλονται σημαντικά ποινικά αδικήματα» σημειώνει η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επισημαίνει:

«Για να διαφυλάξει το κύρος και την αντικειμενικότητά της, η εξεταστική επιτροπή δεν μπορεί να στηρίζεται μονομερώς σε στοιχεία προερχόμενα από ανώνυμες καταγγελίες και σε έωλους μαθηματικούς υπολογισμούς του κ. Πολάκη.

Αντίθετα οφείλει να διερευνά σε βάθος κάθε καταγγελία, ιδίως όταν είναι επώνυμη και δίδεται ενόρκως. Επιπλέον, οφείλει να μεριμνά για τη λήψη κάθε (επώνυμου) εγγράφου στοιχείου που μπορεί να συμβάλει στο έργο της».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου ζητεί από τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής να κληθεί προς κατάθεση ως μάρτυρας ο καταγγέλλων υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, προς διερεύνηση της αλήθειας, μετά την ανάκληση της αρχικής κατάθεσής του.

Ζητεί, επίσης, να υποβληθεί αίτημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελία Διαφθοράς και τη Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διαβιβαστούν στην εξεταστική επιτροπή όλες οι υποβληθείσες μέχρι σήμερα αναφορές.

Άδωνις: 48 ώρες μετά τη Ρω δεν έχουμε επίσημη θέση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις