Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο θρίλερ με το Noor One – Φήμες ότι συνελήφθη πρόσωπο… κλειδί
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο θρίλερ με το Noor One – Φήμες ότι συνελήφθη πρόσωπο… κλειδί

Οι εξελίξεις «τρέχουν» όσο αφορά στην υπόθεση για το Noor One. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον ιρανικής καταγωγής Τούρκο υπήκοο Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One», τον Ιούνιο του 2014. Διαβάστε ακόμα Μαρινάκης: «Με έχουν στοχοποιήσει» Ο εν λόγω άνδρας, όπως προτάσσει ο τουρκικός […]

Οι εξελίξεις «τρέχουν» όσο αφορά στην υπόθεση για το Noor One.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον ιρανικής καταγωγής Τούρκο υπήκοο Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One», τον Ιούνιο του 2014.

Διαβάστε ακόμα

Μαρινάκης: «Με έχουν στοχοποιήσει»

Ο εν λόγω άνδρας, όπως προτάσσει ο τουρκικός Τύπος, συνελήφθη, μαζί με εννέα συνεργούς του στην Κωνσταντινούπολη από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της Ασφάλειας για ανάκριση.

Σε βάρος του Ζιντάστι είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 και μέχρι πρότινος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της 3ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά Ασπασίας Αλβανού για την οργάνωση και χρηματοδότηση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα, το καλοκαίρι του 2014.

Διαβάστε ακόμα

Απολύτως προβληματική η καθυστέρηση στην υπόθεση του «Noor 1», λέει ο Κοντονής

Επιπλέον, είχε συλληφθεί το 2007 για διακίνηση περίπου 70 κιλών ηρωίνης και το 2010 είχε αποφυλακιστεί. Το 2014, τρεις μήνες μετά την κατάσχεση των δύο τόνων ηρωίνης στην Ελευσίνα, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης η 19χρονη κόρη του, Αρζού, και ο 23 ετών οδηγός της.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο συλληφθείς υπήρξε και μυστικός μάρτυρας στην υπόθεση «Εργκένεκον», το πολυσυζητημένο «μυστικό σχέδιο» για την ανατροπή της κυβέρνησης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η σύλληψη του Ζιντάστι πάντως δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημες ελληνικές πηγές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις