Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αλήθειες απέναντι στα ψέματα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλήθειες απέναντι στα ψέματα

από τον Γιάννη Ντσούνο Με σταθερό προσανατολισμό τις εκλογές κινείται η ΝΔ και για τον λόγο αυτό στην Πειραιώς εξετάζουν την ρητορική που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του έχουν αποφασίσει την ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και η νέα τακτική που θα ακολουθηθεί […]

από τον Γιάννη Ντσούνο

Με σταθερό προσανατολισμό τις εκλογές κινείται η ΝΔ και για τον λόγο αυτό στην Πειραιώς εξετάζουν την ρητορική που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του έχουν αποφασίσει την ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και η νέα τακτική που θα ακολουθηθεί θα μπορούσε να ονομαστεί «Αλήθειες απέναντι στα ψέματα». Πλέον στη ΝΔ δεν πρόκειται να μιλούν για αστοχία ή για λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς και υπολογισμούς, αλλά για ψέματα από τους υπουργούς και προσωπικά τον πρωθυπουργό προς τον ελληνικό λαό.

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που θα αποτελεί μόνιμο πεδίο αντιπαράθεσης όσο η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται, η αξιωματική αντιπολίτευση θα εξακολουθήσει να τηρεί μεν υπεύθυνη στάση, αλλά θα τονίζει παράλληλα τα κυβερνητικά ψέματα. Πλέον για την ΝΔ αποτελούν ψέμα οι επιτυχίες της επίσκεψης Ερντογάν στην χώρα μας, αποτελούν ψέμα οι δηλώσεις για επαναπατρισμό των Ελλήνων αξιωματικών σε λίγα εικοσιτετράωρα και αποτελεί ψέμα η μη διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου των «πιθανών υποσχέσεων» που είχε δώσει τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο. Επιπλέον, στην ΝΔ θα τονίζουν σε κάθε τους δήλωση ότι η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει χαλαρή και αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική ρητορική ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε όλα τα επίπεδα.

Παρόμοια θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην ονοματοδοσία των Σκοπίων, όπου η κυβέρνηση θα κατηγορηθεί για την ελλιπή ενημέρωση που παρέχει στα κόμματα του κοινοβουλίου. Ψέμα, σύμφωνα με την ΝΔ, αποτελεί και η ενιαία κυβερνητική γραμμή αφού ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος κινείται εκ διαμέτρου αντίθετα από το Μέγαρο Μαξίμου. Ψέμα επίσης αποτελεί το γεγονός ότι η συμφωνία θα έρθει στην Βουλή και θα υπερψηφιστεί, όπως διατείνονται αρκετά κυβερνητικά στελέχη.

Δημόσιος τομέας, οικονομία και ασφάλεια του πολίτη είναι οι επόμενες αλήθειες που θα ακουστούν από τα γαλάζια στελέχη. Ψέμα οι προσλήψεις που εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση σε αρκετούς τομείς της δημόσιας διοίκησης αφού οι περισσότερες εξ αυτών είναι κομματικές και δεν εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπλέον, οι περισσότεροι εκ των προσληφθέντων περνούν σε καθεστώς ομηρείας για ψηφοθηρικούς λόγους. Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσαφηνίζουν ότι στις προθέσεις τους δεν είναι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αλλά ο περιορισμός του διογκωμένου κομματικού κράτους που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη κίνηση από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στην αστυνομία το 20% των αστυνομικών που φρουρούν τα γραφεία του κόμματος είναι μια πρώτη απόδειξη ότι η κυβέρνηση ψεύδεται ότι τηρούνται στο έπακρο οι πεζές περιπολίες ή ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό. Το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας από συγκεκριμένες ομάδες, τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα βίαιων επιθέσεων και ληστειών σε πολίτες είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και όχι «σημείο των καιρών», όπως κάποιοι υποστηρίζουν. Άρα αποτελεί ψέμα ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, όπως αποτελεί ψέμα ότι για την χαλαρή αντιμετώπιση ευθύνονται οι αξιωματικοί και όχι η ηγεσία του υπουργείου προστασίας του Πολίτη.

Σε επίπεδο οικονομίας οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος έχουν επιφορτιστεί να εξηγήσουν στους πολίτες μια αλήθεια και πολλά ψέματα. Η αλήθεια είναι ότι το μνημόνιο σταματά τον Αύγουστο ως σύμβαση, αλλά θα παραμείνουν εν ισχύι όλοι οι μνημονιακοί νόμοι και οι διατάξεις που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση. Επόμενο ψέμα η λεγόμενη «καθαρή έξοδος», την οποία έχει αναφέρει ουκ ολίγες φορές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Η έξοδος στις αγορές θα είναι επιτυχής μόνο αν υπάρξει κάποιας μορφής στήριξη από τους εταίρους και μόνο τότε η χώρα μας δεν θα αναγκαστεί να δανειστεί με υψηλά επιτόκια. Κυβερνητικό ψέμα αποτελεί επίσης η μείωση της ανεργίας, καθώς έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ευέλικτες μορφές εργασίας, κυβερνητικό ψέμα είναι επίσης ότι υπάρχει απορρόφηση του ΕΣΠΑ αλλά και του ευρωπαϊκού επενδυτικού πακέτου στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ψέμα επίσης το γεγονός ότι στην χώρα έχουν έρθει επενδύσεις, με τα στελέχη της ΝΔ να συνεχίζουν να ζητούν επιτακτικά από τους συναδέλφους τους της συμπολίτευσης να τους ονομάσουν έστω και μια επένδυση που ήρθε στην Ελλάδα την τελευταία τριετία. Τέλος, ψέμα είναι ότι η κυβέρνηση μετά τον Αύγουστο θα επαναδιαπραγματευτεί την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου, που η ίδια έχει ψηφίσει για να εφαρμοστούν από τις αρχές του νέου έτους.

Με αυτήν την «περπατησιά» στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι πολίτες θα ενημερωθούν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και της καθημερινότητάς τους και πιστεύουν ότι η προεκλογική περίοδος που θα αρχίσει άμεσα θα δείξει ότι ο λαός εμπιστεύεται την αλήθεια και όχι το ψέμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

http://www.alphafreepress.gr/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-20-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%83/

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις