Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Τουρκία… δεν ξέρει τίποτα για το επεισόδιο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία… δεν ξέρει τίποτα για το επεισόδιο

Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και κύκλοι του Μπιναλί Γιλντιρίμ «διαψεύδουν» οποιοδήποτε στοιχείο συνδέεται με παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρ4κικό ελικόπτερο στη Ρω. Η είδηση αναπαράγεται και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης όπως η hurriyet που επικοινώνησε με το γραφείο τύπου του Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε μία προσπάθεια διάψευσης της είδησης. Κύκλοι του πρωθυπουργού, διαψεύδουν […]

Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και κύκλοι του Μπιναλί Γιλντιρίμ «διαψεύδουν» οποιοδήποτε στοιχείο συνδέεται με παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρ4κικό ελικόπτερο στη Ρω.

Η είδηση αναπαράγεται και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης όπως η hurriyet που επικοινώνησε με το γραφείο τύπου του Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε μία προσπάθεια διάψευσης της είδησης. Κύκλοι του πρωθυπουργού, διαψεύδουν οποιαδήποτε πληροφορία, αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο – Τρομάζει το τουρκικό θράσος

Μαξίμου για Ρω

«Δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά», υπογραμμίζουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό στο νησί της Ρω.

Ωστόσο υπογραμμίζεται πως η νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα, «στο πλαίσιο της εκ του ασφαλούς προκλητικότητας της γείτονος, εγκυμονεί κινδύνους».

Όπως τονίζεται, το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο, ωστόσο «λειτουργήσαμε προειδοποιητικά -αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε» σημειώνει το Μαξίμου.

Προσθέτει δε, πως δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν διότι δεν είχαμε παράβαση, «ωστόσο νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων -αν και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας- εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος».

Αργά το βράδυ της Δευτέρας τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από τη νήσο.

Τι λέει το Μαξίμου για το επεισόδιο στη Ρω

Το συμβάν σημειώθηκε στις 22:28, με τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή να αντιδρούν άμεσα με τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα και το ελικόπτερο να αναχωρεί άμεσα.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής.

Από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαρρέεται ότι για το συμβάν ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ λίγο μετά το επεισόδιο συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για την εκτίμηση της κατάστασης.

Όπως γίνεται γνωστό, ο υπουργός Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον αξιωματικό στο φυλάκιο που βρίσκεται στη νήσο Ρω, τον οποίο και συνεχάρη για τα αντανακλαστικά που επέδειξε, αλλά και για την άμεση εφαρμογή των κανόνων εμπλοκής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις