Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έχεις ακούσει γι’ αυτές τις 5 χρήσεις του αλατιού;
PLUS

Έχεις ακούσει γι’ αυτές τις 5 χρήσεις του αλατιού;

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και παλιά είδη καρυκεύματος. Σίγουρα, όταν από το φαγητό μας λείπει αλάτι είναι κάτι που μας ενοχλεί. Ωστόσο δεν έχει μόνο μαγειρικές ιδιότητες το αλάτι, αλλά χρησιμεύει και αλλού. 1. Αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας στις κουρτίνες του μπάνιου. Πλύνετε την κουρτίνα του ντους με αλατισμένο νερό όταν […]

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και παλιά είδη καρυκεύματος.

Σίγουρα, όταν από το φαγητό μας λείπει αλάτι είναι κάτι που μας ενοχλεί. Ωστόσο δεν έχει μόνο μαγειρικές ιδιότητες το αλάτι, αλλά χρησιμεύει και αλλού.

1. Αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας στις κουρτίνες του μπάνιου. Πλύνετε την κουρτίνα του ντους με αλατισμένο νερό όταν την αγοράσετε και δεν θα εμφανιστεί μούχλα.

2. Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Βρέξτε την άκρη του δακτύλου σας με νερό, βυθίστε το σε αλάτι και τρίψτε το μείγμα πάνω από την πληγείσα περιοχή.

Καθάρισε τη μπανιέρα σου εύκολα και οικονομικά

3. Κάνει τα χάλκινα αντικείμενα να λάμπουν και πάλι. Ο καθαρισμός του χαλκού με αλάτι κάνει θαύματα. Απλά αναμείξτε το αλάτι με ξίδι και αλεύρι ή προσθέστε χυμό λεμονιού και τρίψτε τις θαμπές επιφάνειες.

4. Αποτρέπει το λάδι από το να πιτσιλάει. Ρίξτε λίγο αλάτι στο τηγάνι πριν βάλετε το κρέας ή το ψάρι να τηγανιστεί. Αυτό θα κρατήσει ζεστό το λάδι, χωρίς όμως να πιτσιλάει.

5. Αποβάλετε τις δυσάρεστες οσμές από τα δύσοσμα παπούτσια, βάζοντας μέσα τους πάνινα σακουλάκια με αλάτι. Τα παπούτσια θα μυρίζουν καλύτερα σε 1-2 ώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις