Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η ρομαντική, ανθρώπινη πλευρά σε έναν παλιότοιχο της Αθήνας
PLUS

Η ρομαντική, ανθρώπινη πλευρά σε έναν παλιότοιχο της Αθήνας

Καλοσύνη. Μια «λέξη» που συναντάς δύσκολα. Και που στην εποχή μας, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Υπάρχει όμως κι εμείς θα ελπίζουμε πως όλο και περισσότεροι θα αρχίσουν να αγκαλιάζουν αυτούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Σε αυτό το εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από την είσοδο της ΓΣΣΕ, οι πολίτες έχουν δώσει μια πιο […]

Καλοσύνη. Μια «λέξη» που συναντάς δύσκολα. Και που στην εποχή μας, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

Υπάρχει όμως κι εμείς θα ελπίζουμε πως όλο και περισσότεροι θα αρχίσουν να αγκαλιάζουν αυτούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Σε αυτό το εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από την είσοδο της ΓΣΣΕ, οι πολίτες έχουν δώσει μια πιο όμορφη εκδοχή.

Το κτίριο, είναι εγκαταλελειμμένο με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία τεράστια εστία μόλυνσης από τα πάσης φύσεως απορρίμματα.

Ακόμα κι έτσι όμως, μέσα σε αυτή τη βρωμιά, υπάρχει κάποιος ρομαντιοσμός.

Ο τοίχος με τις πολλές ζωγραφιές και γκράφιτι είναι «ο τοίχος της…καλοσύνης» και μία πινακίδα που υπάρχει καρφιτσωμένη σε αυτόν το αποδεικνύει.

Το σημείωμα έχει γραφεί σε ελληνικά και αγγλικά προτρέποντας όποιον περνά από εκεί και έχει πάνω του κάτι που δεν χρειάζεται να το αφήσει στην κρεμάστρα, ώστε να το πάρει κάποιος που το χρειάζεται πραγματικά.

Παρά το γεγονός πως πολλοί αφήνουν όσα μπορούν, δεν έχει γίνει παρέμβαση από τον Δήμο Αθηναίων, αλλά ούτε και  από το Υπουργείο Υγείας.

Σε ποιους μπορείς να δώσεις αίμα (pics)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις