Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέο μακελειό από την Μπόκο Χαράμ – Τους αποκεφάλισαν και τους έκαψαν
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο μακελειό από την Μπόκο Χαράμ – Τους αποκεφάλισαν και τους έκαψαν

Ένοπλοι ισλαμιστές που φέρεται ότι ανήκουν στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 18 ανθρώπους σε επίθεση που εξαπέλυσαν στη βορειοανατολική πόλη της Νιγηρίας,το Μαϊντουγκούρι, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της κρατικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Ο Μπέλο Νταμπάτα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής, ανακοίνωσε ότι 84 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ. Αυτή είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση που σημειώνεται στην πόλη από […]

Ένοπλοι ισλαμιστές που φέρεται ότι ανήκουν στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 18 ανθρώπους σε επίθεση που εξαπέλυσαν στη βορειοανατολική πόλη της Νιγηρίας,το Μαϊντουγκούρι, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της κρατικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Ο Μπέλο Νταμπάτα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής, ανακοίνωσε ότι 84 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ.

Αυτή είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση που σημειώνεται στην πόλη από την περασμένη εβδομάδα όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί συνομιλίες με τους ενόπλους.

Από τον Δεκέμβριο του 2015, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η τζιχαντιστική οργάνωση έχει ηττηθεί.

Ωστόσο τους τελευταίους μήνες κάποιες ευρείας κλίμακας επιθέσεις–περιλαμβανομένης της απαγωγής 111 μαθητριών από την πόλη Νταπτσί και της επίθεσης στην πόλη Ραν στην οποία σκοτώθηκαν τρεις εργαζόμενοι σε ανθρωπιστική οργάνωση–υποδηλώνουν ότι η Μπόκο Χαράμ παραμένει ενεργή.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας προσπαθούν από το 2009 να καταστείλουν την εξέγερση των εξτρεμιστών της Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι έχουν ορκιστεί πίστη και αφοσίωση στο λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος».

Το Ισραήλ απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο έρευνας για τις συγκρούσεις στη Γάζα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις