Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

29

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εισαγγελέας: Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο αγγειοχειρουργός
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας: Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο αγγειοχειρουργός

Την ενοχή του αγγειοχειρουργού για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας, στη δίκη για τον φόνο της 36χρονης μεσίτριας, τον Απρίλιο του 2017 στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Η εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου και της υπεράσπισής του περί αμέλειας και πρότεινε την ενοχή του 38χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση […]

Την ενοχή του αγγειοχειρουργού για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας, στη δίκη για τον φόνο της 36χρονης μεσίτριας, τον Απρίλιο του 2017 στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Η εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου και της υπεράσπισής του περί αμέλειας και πρότεινε την ενοχή του 38χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Στην αγόρευσή της, είπε πως δεν υπάρχει προηγούμενο σε ιατρική αμέλεια με τέτοια συμπεριφορά γιατρού και ανάφερε ότι ο γιατρός «έθεσε σε κατάσταση κινδύνου τη ζωή της, αφού τη νάρκωσε για να πετύχει κάτι, που δεν το γνωρίζουμε».

Η δικηγόρος της οικογένειας Κική Πακιρτζίδου είπε ότι «εμείς θα δώσουμε στοιχεία ότι ο κατηγορούμενος είχε άμεσο και ευθύ δόλο».

Δολοφονία μεσίτριας: Κατάθεση… φωτιά για τον αγγειοχειρουργό

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Γιώργος Νικολακόπουλος, δήλωσε πως «για εμάς η πρόταση ήταν μία δυσάρεστη έκπληξη γιατί δείχνει έλλειψη θάρρους και έχει πολλά κενά.

Ουσιαστικά, δέχθηκε ότι ο γιατρός  έκανε αναισθησία στη γυναίκα χωρίς να της κάνει ιατρική πράξη για κάποιον λόγο που τον ξέρει μόνο αυτός… Αυτό δεν είναι λογική εξήγηση και δεν δίνει απάντηση στα προβλήματα που απασχολούν το δικαστήριο».

Ακόμη, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι «η εισαγγελέας, πιο πολύ υπό την πίεση της δημοσιότητας και λιγότερο από την πίεση της δικογραφίας έκανε μία εισαγγελική πρόταση πάρα πολύ αντιφατική και ελάχιστα βοηθάει την πορεία της υποθέσεως».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο «ούτε η ίδια η εισαγγελέας μπόρεσε να εξηγήσει το κίνητρο του γιατρού και άφησε αναπάντητο το ερώτημα “για ποιο λόγο έγιναν αυτά;”».

Τέλος, ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο αγγειοχειρουργός δεν κάλεσε βοήθεια, όταν η γυναίκα έπαθε ανακοπή, ο δικηγόρος του απάντησε τονίζοντας την κρισιμότητα της εφαρμογής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, λέγοντας πως δεν υπήρχε χρόνος για να αφήσει την γυναίκα και να καλέσει βοήθεια.

Στην απολογία του την περασμένη εβδομάδα, ο κατηγορούμενος απέδωσε τις κινήσεις του στον πανικό που υποστήριξε ότι τον κυρίευσε, όταν διαπίστωσε πως η γυναίκα έπαθε ανακοπή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις