Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεωργαντάς: “Η κυβέρνηση κομματικοποιεί το κράτος”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: “Η κυβέρνηση κομματικοποιεί το κράτος”

Κατηγορίες στην κυβέρνηση έριξε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, κάνοντας αναφορά για διόγκωση του Δημοσίου και προσπάθεια κομματικοποίησης των ανώτερων και ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων που το 2015 ήταν 1.900 και τώρα είναι 2.800 και που υπηρετούν σε υπουργεία, […]

Κατηγορίες στην κυβέρνηση έριξε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, κάνοντας αναφορά για διόγκωση του Δημοσίου και προσπάθεια κομματικοποίησης των ανώτερων και ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων που το 2015 ήταν 1.900 και τώρα είναι 2.800 και που υπηρετούν σε υπουργεία, γραμματείες και βουλευτές, ενώ σχολίασε επίσης την αύξηση του αριθμού των συμβασιούχων σε οργανισμούς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «εκεί που είχαμ 50.000 το 2015 – συμπεριλαμβανομένων γιατρών και δασκάλων – τώρα έγιναν 70.000».

«Βόμβα μεγατόνων» Κατσίκη για τους Έλληνες στρατιωτικούς (vid)

Αναφορικά με το μόνιμο προσωπικό, τόνισε ότι και εκεί υπάρχει αύξηση προσλήψεων επισημαίνοντας ότι «στον προϋπολογισμό του 2018 έχουμε αύξηση 440 εκατ. για μια χρονιά στο μισθολογικό κόστος με τα 260 εκατ. τη χρονιά να αφορούν τους νέους υπαλλήλους και το υπόλοιπο τις αυξήσεις».

Τέλος, υπογράμμισε πως όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ η αναλογία προσλήψεων προς απολύσεις θα είναι 5 προς 1 μέχρι να εξορθολογιστεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και να λειτουργήσει η κινητικότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα απολύσεων με βάση το νόμο της ΝΔ για την αξιολόγηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις