Αθήνα

°C

Τρίτη

20

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τσιρώνης: Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς θα επανέλθει
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσιρώνης: Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς θα επανέλθει

«Το νομοσχέδιο θα επανέλθει σε 30 ημέρες με τις αναγκαίες διευκρινίσεις και διορθώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο». Αυτά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, που αποσύρθηκε το πρωί της Τρίτης. Ο κ. Τσιρώνης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η μέχρι τώρα συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση, απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον […]

«Το νομοσχέδιο θα επανέλθει σε 30 ημέρες με τις αναγκαίες διευκρινίσεις και διορθώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο».

Αυτά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, που αποσύρθηκε το πρωί της Τρίτης.

Ο κ. Τσιρώνης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η μέχρι τώρα συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση, απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον για την ευζωία των ζώων συντροφιάς και τους ευχαριστώ για αυτό».

«Κόκκινη κάρτα» στο νομοσχέδιο για τα κατοικίδια μετά τον σάλο

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου διασφαλίζουν τη διαφάνεια, την νομιμότητα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις» που όπως τόνισε, έχουν γνώμονα «πάντα την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων συντροφιάς και την αρμονική συνύπαρξη με το ανθρώπινο στοιχείο».

Η απόσυρση του νομοσχεδίου έρχεται έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν αρκετές διατάξεις του.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις