Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να προστατευτείτε από το… φακέλωμα στο Facebook
PLUS

Πώς να προστατευτείτε από το… φακέλωμα στο Facebook

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο που αφορά στο Facebook, ύστερα από τις καταγγελίες και τις αγωγές που έχει δεχτεί. Η υπόθεση αφορά στη συλλογή δεδομένων για την πολιτική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, από την Cambridge Analytica. Πολλοί χρήστες συσκευών Android, βέβαια, έχουν δώσει πρόσβαση στο Facebook Messenger για τη λίστα επαφών τους. Διαβάστε ακόμα: Νέο σκάνδαλο για το […]

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο που αφορά στο Facebook, ύστερα από τις καταγγελίες και τις αγωγές που έχει δεχτεί.

Η υπόθεση αφορά στη συλλογή δεδομένων για την πολιτική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, από την Cambridge Analytica.

Πολλοί χρήστες συσκευών Android, βέβαια, έχουν δώσει πρόσβαση στο Facebook Messenger για τη λίστα επαφών τους.

Διαβάστε ακόμα:

Νέο σκάνδαλο για το Facebook

Αυτό σημαίνει ότι «τραβά» όλα τα δεδομένα που αφορούν σε κλήσεις και μηνύματα. Τι πρέπει να κάνετε, λοιπόν, για να προστατέψετε τα δεδομένα σας;

Όταν «κατεβάζετε» το Messenger, κατά την εγκατάσταση, δίνεται στον χρήστη η επιλογή για πρόσβαση στις επαφές σας. Εκεί πρέπει να επιλέξετε το «όχι τώρα».

Αν τώρα έχει ήδη συγχρονίσει κανείς τις επαφές του με το Messenger, μπορεί να επιλέξει τις «Ρυθμίσεις» και έπειρα το «Άτομα».

Στη συνέχεια μέσω του συγχρονισμού επαφών στο «Μάθε περισσότερα», μπορεί να διαγράψει ο εκάστοτε χρήστης όποιες επαφές θέλει είτε να απενεργοποιήσει τη «Ρύθμιση διαρκούς ανεβάσματος».

Αν τυχόν θέλει να δει ο χρήστης σε ποια δεδομένα έχει δώσει πρόσβαση, μπορεί να μεταβεί στο Facebook στις ρυθμίσεις ασφαλείας,  στην καρτέλα «Eφαρμογές». 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις