Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

18

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα στοιχεία: O μικρός Θανάσης βίωνε την «φρίκη της εκμετάλλευσης»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα στοιχεία: O μικρός Θανάσης βίωνε την «φρίκη της εκμετάλλευσης»

Η συγκλονιστική είδηση της εξαφάνισης του 13χρονου Θανάση που αγνοείται τις τελευταίες ημέρες έχει ανησυχήσει όλο το Πανελλήνιο. Όπως φαίνεται, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις αιτίες εξαφάνισης του μικρού. Το 2014, ο Θανάσης Σ. είχε απομακρυνθεί με εισαγγελική εντολή από το ακατάλληλο οικογενειακό του περιβάλλον και έκτοτε έμενε στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του […]

Η συγκλονιστική είδηση της εξαφάνισης του 13χρονου Θανάση που αγνοείται τις τελευταίες ημέρες έχει ανησυχήσει όλο το Πανελλήνιο. Όπως φαίνεται, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις αιτίες εξαφάνισης του μικρού.

Το 2014, ο Θανάσης Σ. είχε απομακρυνθεί με εισαγγελική εντολή από το ακατάλληλο οικογενειακό του περιβάλλον και έκτοτε έμενε στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στο Περιστέρι.

Σήμερα, ο ιδρυτής του εθελοντικού Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος εκτίμησε, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, πως πίσω από την εξαφάνιση του παιδιού κρύβονται οι ίδιοι οι συγγενείς του.

Ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε πως το παιδί βίωνε την «φρίκη της εκμετάλλευσης» από τους οικείους ανθρώπους του και έως την ηλικία των 9 ετών «δεν ήξερε τι θα πει κανονική ζωή και σχολείο».

Κάνοντας λόγο για μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι του, ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού ξεκαθάρισε πως ο μικρός Θανάσης δεν είχε δείξει καμία τάση φυγής αλλά, αντίθετα, ήταν χαρούμενος και περίμενε με ανυπομονησία να λάβει μέρος σε μία δραστηριότητα της Κυριακής.

Δείτε ακόμα:

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας – Στην εντατική ο 4χρονος

«Ήταν τόσο χαρούμενος και ευτυχισμένος», λέει ο ίδιος.

Το παιδί είχε ραντεβού με την γιαγιά του την Τετάρτη και ο κ. Γιαννόπουλος θεωρεί πως συγγενείς του Θανάση προσπαθούν να εκδώσουν διαβατήριο στον 13χρονο ώστε να βγάλουν το παιδί εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες από έγκυρες πηγές.

«Δεν μιλάμε για μία οικογένεια φτωχική. Ο οργανισμός δεν παίρνει παιδιά από φτωχιές οικογένειες αντίθετα τις στηρίζει», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος επαναλαμβάνοντας πως το παιδί βίωνε καταστάσεις «φρίκης» στο σπίτι του και ψυχολογικό εκβιασμό για να επιστρέψει.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και έχουν σταλεί πληροφορίες σε όλα τα λιμάνια και αεροδρόμια της Ελλάδας.

Όπως όμως προειδοποιεί ο κ. Γιαννόπουλος, σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις, παιδιά που είχαν εξαφανιστεί είχαν βρεθεί μια μέρα αργότερα σε άλλες χώρες, όπως η Σουηδία και η Ιταλία.

«Είναι άδικο και κρίμα», είπε κλείνοντας ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού, απευθύνοντας έκκληση σε όσους συγγενείς του παιδιού θέλουν πραγματικά το καλό του να τηλεφωνήσουν στην ειδική γραμμή και να δώσουν πληροφορίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις