Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στο νερό ψάχνουν απαντήσεις για το νόσημα των μαθητών στο Ακραίφνιο
ΕΛΛΑΔΑ

Στο νερό ψάχνουν απαντήσεις για το νόσημα των μαθητών στο Ακραίφνιο

Καθαρές ήταν σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Ακραιφνίου Αλέκο Βασιλείου οι χημικές εξετάσεις από τα δείγματα νερού που πήρε το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ από την περιοχή μετά την ασθένεια που εκδήλωσαν περίπου 30 από τους 60 μαθητές του σχολείου τη Δευτέρα. «Ήρθε το ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε δείγματα και πήραμε δείγματα από άλλα 4-5 σημεία και […]

Καθαρές ήταν σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Ακραιφνίου Αλέκο Βασιλείου οι χημικές εξετάσεις από τα δείγματα νερού που πήρε το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ από την περιοχή μετά την ασθένεια που εκδήλωσαν περίπου 30 από τους 60 μαθητές του σχολείου τη Δευτέρα.

«Ήρθε το ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε δείγματα και πήραμε δείγματα από άλλα 4-5 σημεία και δύο καταστήματα. Οι χημικές εξετάσεις που πήραμε αφού βγαίνουν γρήγορα ήταν καθαρές και περιμένουμε και τις μικροβολογιακές εξετάσεις» είπε.

«Αυτή τη στιγμή κατευθυνόμαστε προς μια πολύ δυνατή ίωση, αυτή τη στιγμή κι εγώ δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι» είπε ο κ. Βασιλείου.

Όπως διευκρίνισε, τέλος, «το σχολείο το κλείσαμε χθες για τους ελέγχους και σήμερα είπαμε στους γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά τους αν βλέπουν μικρά συμπτώματα και να μη τα στείλουν για μάθημα».

Η απουσία 30 παιδιών – σε σύνολο 65- από το Γυμνάσιο και το Λύκειο το πρωί της Δευτέρας 26 Μαρτίου σε συνδυασμό με κάποια περιστατικά που είχαν καταγραφεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου, στη διάρκεια της σχολικής γιορτής, και τα οποία εκδηλώθηκαν και με γαστρεντερικά συμπτώματα σε παιδιά, κινητοποίησαν τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια τους υγειονομικούς φορείς της περιοχής. Μάλιστα, συμπτώματα ανέφερε και ένας από τους έξι καθηγητές του σχολείου.

 

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πασίγνωστο καφέ (pics)

 

Όπως αναφέρει, η υπεύθυνη για την επιδημιολογική έρευνα του ΚΕΕΛΠΝΟ, κυρία Θεανώ Γεωργακοπούλου, από τα στοιχεία που δόθηκαν αρμοδίως στο Κέντρο, 30 παιδιά, μαθητές, ηλικίας 12 έως 17 χρόνων, από την περασμένη Παρασκευή έχουν εκδηλώσει σταδιακά συμπτώματα όπως πυρετό και πόνο στην κοιλιά. Σύμφωνα με την ίδια, ελάχιστα παιδιά δήλωσαν ότι είχαν εμετό και κανένα δεν ανέφερε διάρροια.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, και από τη διερεύνηση που έγινε στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και στα νοσοκομεία Θήβας και Λειβαδιάς, αλλα και σε ιδιωτικές μονάδες υγείας της περιοχής δεν έχουν αναφερθεί άλλα περιστατικά ούτε παιδιών ούτε ενηλίκων με συμπτώματα γαστρεντερολογικά.

Επίσης, δεν έχει αναφερθεί ούτε νοσηλεία ασθενούς με αυτά τα συμπτώματα. «Για την ακρίβεια, αναφέρθηκε ότι στο νοσοκομείο Λειβαδιάς νοσηλεύεται ένας 15χρονος με πυρετό και συμπτώματα από το αναπνευστικό καθως και ότι στις 25 Μαρτίου προσήλθε στα επείγοντα μια 16χρονη με πυρετό, φάρυγγαλγια και κεφαλαλγία αλλά δεν κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτεί. Και τα δυο παιδιά είναι μαθητές του σχολείου του Ακραιφνίου» λέει η κυρία Γεωργακοπούλου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι ειδικοί εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για εποχική ίωση που αποτυπώθηκε πιο έντονα και λόγω της γρήγορης μετάδοσής της στον μαθητικό πληθυσμό του χωριού.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως σε εμπύρετη κατάσταση βρίσκονταν και άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον των μαθητών, χωρίς όμως να αποτυπωθεί αυτό και σε επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου ή το νοσοκομείο της περιοχής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις