Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Νέο σκάνδαλο για το Facebook
PLUS

Νέο σκάνδαλο για το Facebook

Νέο σκάνδαλο ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας και αφορά στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook. Το ένα μετά το άλλο είναι τα… χτυπήματα για το εν λόγω social media. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη φορά, αφορά στην καταγραφή των κλήσεων και των μηνυμάτων στα Android smartphones. Το γεγονός ότι πολλοί χρήστες συσκευών Android έχουν […]

Νέο σκάνδαλο ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας και αφορά στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook.

Το ένα μετά το άλλο είναι τα… χτυπήματα για το εν λόγω social media. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη φορά, αφορά στην καταγραφή των κλήσεων και των μηνυμάτων στα Android smartphones.

Το γεγονός ότι πολλοί χρήστες συσκευών Android έχουν δώσει πρόσβαση στο Facebook Messenger για τη λίστα επαφών τους σημαίνει ότι «τραβά» όλα τα δεδομένα που αφορούν σε κλήσεις και μηνύματα (πχ. αρχεία, αριθμοί και ημερομηνίες).

Διαβάστε ακόμα:

Γυρίζει στα… παλιά το Instagram!

Αυτό παρατηρήθηκε σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean ή προγενέστερο. Δίνοντας άδεια στην εφαρμογή, δίχως να γίνει άρση της σε κάποιο από τα επόμενα smartphones σας, τότε συνεχίζει κανονικά η συλλογή των παραπάνω πληροφοριών από την εφαρμογή.

Θυμίζουμε πως την τελευταία εβδομάδα το Facebook αντιμετωπίζει καταγγελίες, αγωγές και το κίνημα #deleteFacebook λόγω του σκανδάλου με την Cambridge Analytica για τη συλλογή δεδομένων για την πολιτική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις